Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny odhalila dĺžku posledných epizód. Zostane svet sklamaný?

Do premiéry poslednej série Hry o tróny zostávajú už len mesiace. Hoci sú informácie o nej kusé, pred časom sa prevalila správa o stopáži jednotlivých epizód. HBO oficiálne nepotvrdilo, či posledná šestka častí bude naozaj tak dlhá, dlho sa však špekulovalo o tom, že rozlúčka so seriálom by mala byť dlhšia.

03.02.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, jon snow, jon... Foto:
Bude mať Jon Sneh dostatok času na záchranu Západozeme pred armádou mŕtvych?
debata

Fanúšikovia seriálu by boli najradšej, keby aspoň finále seriálu prekročilo hranicu 90 minút. To sa zrejme nestane. Už aj tak sa museli zmieriť s tým, že záverečná sezóna bude mať len šesť epizód, tvorcovia sľúbili, že menej častí bude znamenať dlhšiu stopáž. Veď samotné nakrúcanie trvalo až desať mesiacov, materiálu musí nakrúteného viac než dosť.

Už siedma séria, ktorá taktiež už bola skrátená a mala len sedem epizód, mala upravenú dobu trvania. Jednotlivé časti sa pohybovali medzi 59 až 81 minútami, konkrétne 59, 59, 63, 50, 59, 71 a finále sedmičky malo až 81 minút. Bola to zároveň prvá epizóda za celú históriu seriálu, ktorá prekročila hranicu osemdesiatich mi­nút.

V prípade ôsmej série sa spočiatku hovorilo o tom, že stopáž bude ešte dlhšia. HBO plánovalo poňať rozlúčku s najsledovanejším seriálom sveta naozaj veľkolepo, v podstate ako šesť samostatných filmov. Pre splnenie tejto podmienky by bolo potrebné prekročiť 90 minútovú hranicu. Vzhľadom na monštrózne veľké nakrúcanie by sa dalo čakať, že to nebude problém.

Je tu však veľké ale. Objavila sa neoficiálna správa s predpokladanou dĺžkou jednotlivých epizód. Prvé dve epizódy by mali mať 60 minút, ostatné štyri po 80 minút. Fanúšikovia dostali ľadovú sprchu, dalo by sa očakávať, že minimálne posledná epizóda bude mať dvojnásobnú dĺžku ako klasická časť a veľkolepá séria sa uzavrie ešte veľkolepejšou epizódou. Zrejme to tak nebude.

Nádej však naďalej horí. HBO už viac ako rok drží nad ôsmou sériou prísne informačné embargo. Z tohto dôvodu treba brať uniknuté informácie s veľkou rezervou. Časy epizód môžu byť len orientačné a v konečnom dôsledku môžu byť jednotlivé epizódy dlhšie.

Mal Tomáš Maštalír strach pri nakrúcaní Trhliny? Čo ho desilo? Pozrite si exkluzívne video na TV Pravda!

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch