Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pred časom ho nikto nepoznal. Neuveríte, koľko miliónov si pozrelo tento seriál!

Svet začiatkom roka získal nový seriálový hit a len málokto ešte pred pár týždňami o tomto seriáli vôbec tušil, že existuje a tobôž si tipol, že novinka You opantá milióny divákov po celom svete. Stalo sa. Opäť tomu dopomohol Netflix, ktorý prevzal seriál pod svoje krídla od malej káblovej televízie Lifetime a pod jeho patronátom už vzniká aj druhá séria.

29.01.2019 07:00
you, seriál you, penn badgley, Foto:
Seriál You si za krátky čas našiel rekordný počet fanúšikov.
debata (4)

Streamovací gigant zverejnil zaujímavé štatistiky o You, jeho prvú sériu sprístupnil koncom decembra a za štyri týždne si ju pozrelo neuveriteľných 40 miliónov predplatiteľov. You sa tak zaradil medzi top programy tejto služby a dá sa očakávať, že seriál čaká ešte zaujímavá budúcnosť. Pritom You začal veľmi nenápadne, čo je na škodu, keďže malá káblová televízia mu nevedela zabezpečiť dostatočnú propagáciu.

Našťastie televízia dopriala seriálu zaujímavé a moderné spracovanie, aj vďaka tomuto faktu si k nemu postupne našli cestu aj diváci. Veľkou devízou je aj istá podobnosť z kultových seriálom Gossip Girl, pretože hlavnú úlohu stvárňuje herec Penn Badgley a opäť sa odohráva v uliciach New Yorku a ak divák dával dostatočný pozor, mohol zahliadnuť povedomé miesta.

Čím je tento seriál tak špecifický? Nejde o žiadnu romantiku, ale o poriadnu psycho drámu! Badgley sa predstavil v diametrálne odlišnej úlohe, na akú boli diváci v jeho prípade zvyknutí. Vdýchol život psychopatickému stalkerovi Joeovi, ktorý sa zahľadí do krásnej Beck a robí všetko preto, aby si získal jej srdce.

Na tom by nebolo nič zlé, keby neodstraňoval z cesty jej priateľov a nevinnú Beck zmanipuloval natoľko, že sa naozaj doňho zamiluje. Posadnutý mladý muž sa postupne zamotáva do svojich citov a čoraz viac sa obáva toho, že raz zistí pravdu a musí pokračovať vo vraždení a neustálym dohľadom nad Beck.

Seriál sa dočkal aj kritiky zo strany konzervatívnejšej časti publika, keďže tvorcovia otvorili pomyselnú Pandorinu skrinku a veľmi detailne ukázali, ako ľahko sa dá človek vystopovať a sledovať prostredníctvom sociálnych sietí, kde najmä mladšie ročníky zverejňujú každý svoj krok a neuvedomujú si, že za sebou zanechávajú nezmazateľnú stopu a ak si nechránia súkromie, môžu ich fotky padnúť do nesprávnych rúk. Producenti seriálu skôr chcú upozorniť na túto problematiku a ísť cestou osvety.

Druhá séria hitu You by sa mala predstaviť v druhej polovici tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Penn Badgley #oseriáloch #You