Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obľúbená dráma sa nemusí skončiť! Presvedčia hviezdu milióny dolárov?

Je nádej na ďalšie pokračovanie kultového seriálu Klinika Grace (Grey's Anatomy)? Diváci po celom svete si nevedia predstaviť, že by sa ich obľúbená lekárska dráma skončila, pritom všetko nasvedčuje tomu, že sa tak stane v roku 2020, keď padne posledná klapka 16. sezóny. Aktuálne valcuje rebríčky sledovanosti séria s poradovým číslom 15.

24.01.2019 07:00
ellen pompeo, greys anatomy, klinika grace, Foto:
Herečka Ellen Pompeo si možno svoj odchod zo seriálu rozmyslí.
debata

Televízia ABC, nateraz, situáciu zachránila, keď s hlavnou predstaviteľkou Ellen Pompeo uzavrela v roku 2018 nový kontrakt, v ktorom sa zaviazala účinkovať v oboch sezónach. Odmenou jej bude 20 miliónov dolárov a navyše možnosť produkovať seriály pod hlavičkou ABC. Kráľovská dohoda tak zabezpečila vznik nových epizód až do roku 2020, navyše aktuálna séria bude dlhšia, ako sa pôvodne predpokladalo. Televízia si doobjednala dodatočné epizódy a celkový počet sa vyšplhal na 24. Tento krok nie je vôbec prekvapujúci, keďže ABC zverejnila štatistiky za minulý rok a práve Klinika Grace sa opäť vrátila na svoj dlhoročný piedestál jednotky na domovskej stanici.

Hoci sledovanosť počas televíznej premiéry pomaly, ale iste klesá, čoraz väčšiu váhu dostáva dodatočná sledovanosť a tejto novej situácia sa prispôsobujú aj vysielatelia. Po pripočítaní sa výsledky nielen tohto seriálu dostanú do zaujímavých hodnôt. Samotná Klinika vyskočila nad hranicu desiatich miliónov divákov s rekordným ratingom 3.1. Pritom počas live vysielania dosahuje v priemere sedem miliónov a rating 1.7. V oboch prípadoch ide o najsledovanejšiu reláciu v rámci ABC.

A práve sledovanosť je tým dôležitým faktorom pre herečku Ellen Pompeo, prečo ani po rokoch neopustila ikonickú úlohu Meredith Greyovej. Dlhodobo hovorí, že kým diváci budú mať záujem o osudy lekárov, tak bude stáť pred kamerou. Avšak počas minuloročnej jesene po prvýkrát potvrdil úmysel dať Meredith zbohom. Podľa jej slov po skončení platnosti aktuálneho kontraktu by bolo najlepšie nakrúcanie ukončiť. „Za dlhé roky sme už povedali väčšinu príbehov, ktoré sme mohli“ dodala herečka. Nepriamo naznačila, že 16. sezóna bude zrejme posledná.

Teraz sa situácia otáča. V súvislosti so zverejnením výsledkov seriálu a jeho návrat na vrchol. K tomuto úspechu sa opäť vyjadrila aj hlavná predstaviteľka a nadviazala na slová, ktoré predniesla na jeseň. Vyzerá to tak, že svitá nádej na ďalšie pokračovanie aj šestnástom roku vysielania.

„Stále hovorím, že som pripravená pohnúť sa ďalej, keď mi vyprší aktuálny zmluva a rada by som ukončila nakrúcanie, kým nespadne sledovanosť na dno. Lenže ona nepadá“ hovorí herečka so smiechom. „Je pravda, že čísla minimálne klesli, no aj napriek tomu je seriál stále jednotkou, čo neuveriteľné po tých rokoch vysielania“, uzavrela.

Herečka hodila pomyselnú rukavicu do ringu a zdá sa, že na rade je televízia, aby ju v dostatočnom predstihu začala lámať na podpis novej dohody, ktorá by zabezpečila ešte niekoľko sezón. Klinika Grace popiera všetky televízne zvyky. V čase, keď seriály majú problém prežiť jednu sezónu, tak lekárska dráma dosahuje rok čo rok neochvejne vysoké ratingy a je prirodzené, že televízia sa nebude chcieť vzdať svojho zlatého vajca. Vďaka dlhodobému vysielaniu sa seriál stal prirodzenou súčasťou života divákov a tí roky sledujú osudy obľúbených postáv a žijú s nimi ich životy.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa začne boj o prežitie seriálového matadora, ktorý stále má čo povedať a diváci sú stále zvedaví na ďalšie osudy. Cena za pokračovanie bude poriadne drahá, stále sa však oplatí zainvestovať do horibilných honorárov hlavnej hviezdy, ktorá dokáže pritiahnuť davy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #oseriáloch