Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia sa vrátili a všetko zvalcovali. Prilákali rekordný počet Slovákov

Po viac ako mesačnej prestávke sa 14. januára vrátil obľúbený seriál Oteckovia s treťou sériou. Markíze priniesli rekordné výsledky.

21.01.2019 07:00
debata (1)
Oteckovia odštartovali svoju tretiu sériu s... Foto: TV Markíza
oteckovia, koleník, fašiang, tuma, deák, kobielsky, Oteckovia odštartovali svoju tretiu sériu s rekordným výsledkom.

Oteckovia vstúpili do druhého roku vysielania poriadne silní. Už predchádzajúce dve série prinášali televízii čoraz vyššie čísla sledovanosti a postupne seriál prekonával vlastné rekordné výsledky. Začiatkom decembra sa denný seriál rozlúčil s divákmi jednou z najsledovanejších epizód druhej série. Tá sa okrem veľkých happy endov dočkala celkovo 508-tisícového publika, v cieľovke 12–54 trhový podiel atakoval hranicu 42 percent.

Pre Markízu bolo iste príjemným prekvapením, keď Oteckovia pokorili aj túto hranicu z decembra. Začiatok tretej série si nenechalo ujsť rekordných až 566-tisíc Slovákov nad 12 rokov. V komerčnej cieľovke uhrali rovnako extrémne vysokú sledovanosť na úrovni 11.6% a 38.4% podiel na trhu.

Napríklad pred rokom, keď seriál štartoval bolo na veľkú premiéru zvedavých 408-tisíc mladších divákov v cieľovej skupine 12 – 54 rokov pri trhovom podiel 30,5 %. V cieľovej skupine 12+ si Oteckov pozrelo až 637-tisíc celkovo (27,2 %).

Oteckovia sú nespochybniteľný fenomén v rámci podvečerného vysielania, ktorý nemá konkurenciu. Práve tá bola zatlačená do kúta. Na Jojke nové podvečerné formáty v podaní Záchranárov a IQ Taxi pred štartom Oteckov sledovalo približne 5% populácie, ktorá mala v tom čase zapnutý televízor. Trhové podiely boli na úrovni medzi 15 – 19 percentami. Oteckovia stlačili sledovanosť na tri percentá a trhové podiely na 10 až 14 percent.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza