Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Túto zbesilú jazdu budete chcieť zažiť! Tento seriál predčil aj filmy

Na kvalitné seriály si treba počkať. Toto heslo už dlhodobo razil Netflix, ale aj HBO. Postupne sa k tomuto trendu pridávajú aj ostatní vysielatelia, najmä streamovacie služby. Jednou z nich je aj online platforma najsledovanejšej televízia v USA – CBS. Tá pred pár rokmi spustila vlastnú platenú službu All Access a prináša tam odvážnejšie spracovanie seriálov, ktoré v štandardnej televízii nemohli vzniknúť.

17.01.2019 07:00
star trek, star trek discovery, discovery, Foto:
Jeden z najlepších seriálov minulej sezóny sa vracia. Tvorcovia sľubujú ešte lepšiu druhú sériu.
debata

Ťahúňom je aj nové spracovanie z hlbokého vesmíru, teda kultový Star Trek s podtitulom Discovery. Druhá séria štartujúca vo štvrtok prichádza po dlhšej dobe, akoby si fanúšikovia priali. Prvá séria štartovala ešte na jeseň 2017. Komplikovaná produkcia si vyžiadala viac času, a aby bola zachovaná kvalita musel sa posúvať aj štart pokračovania.

CBS All Access s prvou sériou zbúralo všetky mýty o tom, že starú značku nejde zresuscitovať. Názov Discovery je odvodený od vesmírnej lode, ktorá brázdi neznáme svety a vďaka tomu si tvorcovia otvorili dvere pre vlastnú fantáziu a nie sú limitovaní predchádzajúcimi seriálmi, najmä o Enterprise.

Navyše tento svet sa postupne rozširuje a potvrdené sú už dva spin-off seriály. Jeden s kapitánom Picardom, úlohu si zopakuje Patrick Stewart, druhý sa zameria na postavu imperátorky Georgiou v podaní herečky Michelle Yeoh. Tvorcovia tak plnia svoj sľub o reštartovaní celého univerza úplne novým a najmä moderným spôsobom. Je to viac ako potešujúce, keďže filmové príbehy sa dostali do slepej uličky a zrejme už nebudú pokračovať.

Štafetu teda prebrali seriálové spracovania, ktoré vďaka štedrejšiemu rozpočtu môžu predviesť filmové efekty a odvážnejšie zápletky. Už prvá séria Discovery pozitívne prekvapila. Nielen spomínanými efektami, ktoré sú špičkové, ale aj postavami a príbehmi. Diváci cestovali do iných realít, bojovali s Klingónmi, spoznávali nové svety. Tento seriál zožal, vo väčšine prípadov, len pozitívnu kritiku a preto nebolo prekvapením, keď televízia avizovala vznik aj druhej série. Tvorcovia išli ešte ďalej a hovoria o plánoch na niekoľko rokov dopredu a vyzerá to tak, že bez väčších problémov ich aj zrealizujú.

Druhá séria má byť ešte lepšia ako tá prvá. V závere jednotky sa Discovery zoči-voči stretla s legendou, teda loďou Enterprise. Posádky v najnovšom pokračovaní spoja sily, aby sa vydali po stopách tajomných znamení v neznámom priestore. Tie predznamenávajú apokalypsu a príchod „červeného anjela“. Čím viac zisťujú, tým sú bližšie k novému nepriateľovi a ohrozujú obe výpravy. Nové epizódy budú atraktívnejšie a najmä ambicióznejšie, keďže do deja vstupuje Enterprise s kapitánom Pikeom a zápletkami otrasie príchod Spoka, teda nevlastného brata hlavnej hrdinky Michael Burnham.

Nebudú chýbať ani ostatné postavy, medzi ktorými dobre funguje dynamika, a diváci si ich obľúbili už počas prvej série. Treba sa len pripútať, Discovery sa púšťa na poriadne zbesilú jazdu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Star Trek: Discovery