Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tomuto neuveríte. Anderson vymenila Scullyovú za poriadne pikantnú úlohu

Pred rokom šokovalo svet rozhodnutie, pôvodnej britskej herečky, Gillian Anderson, že dáva definitívne zbohom ikonickej úlohe špeciálnej agentky FBI Dany Scullyovej. Tým sa zároveň rozplynuli akékoľvek nádeje na ďalšie pokračovanie seriálu Akty X. Ten si s katastrofálnou jedenástou sériou spravil poriadnu hanbu a tak herečkino rozhodnutie bolo viac ako správne a možno aj strategické.

11.01.2019 07:00
gillian anderson, sex education, Foto:
Gillian Anderson dala zbohom Scullyovej, na Netflixe sa predvedie v poriadne odviazanej úlohe.
debata

Netrvalo dlho a Anderson dala zbohom ďalšej zaujímavej úlohe v hite American Gods. Jednoducho povedané, zbavila sa všetkých amerických projektov a po rokoch sa natrvalo usídlila v domovskom Anglicku, kde chce tráviť čas s rodinou a vyberať si projekty, v ktorých bude účinkovať. Najlepšie, ak nebude musieť pendlovať cez Atlantický oceán.

Obľúbená herečka nezmizne z povedomia divákov, keďže ju angažoval Netflix a prijala jednu z hlavných úloh v novinke Sex Education, ktorá je dostupná pre divákov od piatku 11. januára. Úloha sexuálnej terapeutky je na míle vzdialená postave agentky, v ktorej bola zaškatuľkovaná. Zrejme to bol aj úmysel, keď sa rozhodla zavesiť túto rolu na klinec.

Osemdielny, rýdzo britský, seriál teda ukáže životy komunity mladých vo fiktívnom mestečku Moordale a jeho školy. Typickým vyvrheľom je Otis Millburn, ktorého matka je sexuálna terapeutka a celý svoj život bol jej nepriamym pokusným králikom. Jeho život nebol nikdy typický a normálny. Doma sa vždy otvorene hovorilo o sexe, problémoch, teda o témach, o ktorých sa bežný smrteľník hanbí nahlas hovoriť, nieto ešte s niekým deliť. U MIllburnovcov to bolo presne naopak.

V škole je Otis outsider, ktorý má problém nadviazať normálne vzťahy a kamarátstva, avšak jeho „superschopnosťou“ je odhadnutie spolužiakov. V jeho očiach je klasická hierarchia tínedžerov len pretvárkou, za ktorou sa skrývajú frustrácie tých obľúbených a úžasných. Každý má tie isté problémy, len každý ich vie zaobaliť do iného jagavého papieru a vybudovať si imidž. Otis to šťastie nemá.

Len málokto z jeho spolužiakov tuší, čo robí jeho matka. Keď sa toto tajomstvo prevalí, Otis spolu so svojou kamarátkou, typickou rebelantkou s vysokým IQ, sa pokúsia napraviť si svoj sociálny status. Vytvoria akúsi tajnú „sexuálnu školskú ordináciu“, v ktorej sa so svojimi trápeniami podelia spolužiaci a rozbehne sa tak kolotoč mimoriadne vtipných zápletiek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Akty X #Gillian Anderson #The X-Files #THE X-FILES (Akty X) #Sex Education