Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lesk a bieda! Česká televízia ponúkne priehrštie premiér, Nova International nie

Slovenskí diváci neprídu v roku 2019 ani o obľúbené české programy. Najviac toho uvidia na Českej televízia, ktorá ako jediná stále ponúka svoje stanice bez obmedzení. Narozdiel od medzinárodných mutácií komerčných staníc.

20.12.2018 07:00
debata (1)

Aj v roku 2019 Nova International pôjde v zabehnutých koľajách, ktoré v podstate znamenajú pre našincov nepozerateľný program. Okrem premiér Ulice, Ordinácie v ružovej záhrade, spravodajstva, publicistiky, ktoré vyplnia len podvečery a večery počas pracovného týždňa, drvivú väčšinu programu aj naďalej budú vypĺňať x-ročné reprízy „zlatého“ fondu televízie Nova.

Iná situácia nastáva pri Českej televízii, ktorá na Slovensku vysiela bez obmedzení a tak slovenskí diváci budú môcť užiť plnohodnotné vysielanie českých verejnoprávnych okruhov. Najväčšia pozornosť je venovaná ČT 1, kde sa sústreďuje najviac pôvodných seriálov a filmov. Najbližšie mesiace toho prinesú viac ako dosť.

„Pre prvú polovicu budúceho roka sme natočili sériu výnimočných pôvodných projektov, na ktorých sme spolupracovali s režisérmi, ako je Jan Hřebejk, Jan Prušinovský, Miroslav Krobot, Viktor Tauš alebo Jan Pachl. Dôraz sme tentoraz kládli na originalitu, špecifický humor, čo sa prejaví predovšetkým v seriáloch Most! a Skaza Dejvického divadla. Navyše na jar predstavíme dva pôvodné spin-offy Českej televízie, teda seriály, v ktorých hlavnú úlohu hrá postava, ktorá sa už vo vedľajšej úlohe objavila v niektorých z predošlých relácií. Odvysielame druhú sezónu Rapla, ale aj Strážmajstra Topinku, čo je celosvetovo prvý formát nadväzujúci na Doktora Martina,“ povedal o programe generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.

Jednou z noviniek bude komediálna novinka Most!, ktorá vtipnou formou rozpovie rôzne príbehy o neznášanlivosti a xenofóbii. Most! bude mať osem epizód. Pripravená je aj šesťdielna miniséria Skáza Dejvického divadla. Počas jari 2019 dostanú priestor ďalšie dve minisérie „Detektivové od Nejsvětější trojice“ a Živé terče.

S druhou sériou sa na obrazovky prirúti Rapl, v ktorej exceloval herec Hynek Čermák. Tvorcovia sľubujú humornejšie pokračovanie. Spolu s RTVS sa bude vysielať aj spin-off seriál s názvom Strážmajster Topinka, ktorý vychádza z obľúbeného Doktora Martina. Diváci dostanú povedomé prostredie z Doktora Martina, len obsah bude zmenený a viac humorne ladený.

Samozrejmosťou je pokračovanie všetkých spravodajských, publicistických a dokumentárnych programov. Na jeseň 2019 avizuje televízie aj jubilejný desiaty ročník Stardance. Nedávno skončená deviata sezóna zbúrala všetky doterajšie rekordy a na tento úspech chce vedenie stanice nadviazať jubilejným ročníkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Nova International #oseriáloch