Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka dá divákom predčasný darček. Milované vianočné Prázdniny!

Rodinný seriál Prázdniny sa stal fenoménom na slovenských obrazovkách. Jojke prináša rekordné čísla sledovanosti. Preto nie je prekvapením, že diváci uvidia vianočný špeciál s podtitulom Vianočné dobrodružstvo a to už v stredu o 20:35 na Jojke. A aby toho nebolo málo, čoskoro sa na obrazovky aj tretia séria.

19.12.2018 07:00
prázdniny, vianočné dobrodružstvo, Foto:
Záber z filmu Prázdniny: Vianočné dobrodružstvo.
debata

Na jar tohto roka druhá séria Prázdnin poriadne potrápila konkurenčné Milenky vysielané na Markíze, ktorá stavila na nákladnejšiu produkciu. Stret oboch seriálov znamenal jasnú výhru pre rodinnú zábavu. Milenky sa zhlboka nadýchli, až keď Prázdniny povedali svoje posledné slovo. Netrvalo dlho a televízia potvrdila vznik tretej série pripravovanej pre rok 2019. Ešte predtým však poteší všetkých špeciálnym samostatným filmom s vianočnou tématikou.

Hrdinovia sa vyberú spoločne na lyžovačku do hôr. Všetko majú naplánované a už sa nevedia dočkať, keď si otcovia s deťmi zalyžujú a ženy si oddýchnu v hotelovom wellness centre. To by však neboli Prázdniny, keby šlo všetko po masle. Najmä, keď sa má o ubytovanie a program postarať Jano Jančich. A tak rodiny, namiesto pohodovej dovolenky zažijú nečakané dobrodružstva na chate na samote. Ešte predtým prežijú Štedrý deň. Ani ten sa nezaobíde bez prekvapení.

Prázdniny sú vždy o letných dobrodružstvách tria rodín. Tentokrát zažijú nefalšované zimné dobrodružstvo na Orave, čo len podčiarkuje omnoho komplikovanejšiu produkciu ako pri letnej verzii, kde natáčací plán môže prekaziť maximálne búrka a lejak. Pri zimnom nakrúcaní musí byť počasie prajné voči filmárom vo viacerých ohľadoch, čo vlastne nebolo a štáb sa poriadne potrápil.

Prázdniny: Vianočné dobrodružstvo Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Prázdniny: Vianočné dobrodružstvo.

Zaujímavosti z nakrúcania:

  • Nakrúcalo sa 8 dni, koncom januára a začiatkom februára 2018. Z toho 5 dní strávil štáb a herci na Orave v obci Malé Borové, kde leží seriálová chalupa. V nej točili interiér a exteriérové zábery. Tri dni boli v Bratislave.
  • Pred nakrúcaním musela kostýmová výtvarníčka kúpiť všetkým hercom zimné oblečenie a tiež sviatočné oblečenie na vianočnú večeru v každej rodine. Rekvizitári nakupovali lyže, palice, korčule, sánky, boby, ozdobené stromčeky, darčeky.
  • Malého Oskarka (Jakubko) často vonku, v aute alebo na sánkach nahrádzali bábikou, aby neprechladol počas dlhých skúšok a neplakal. Kostyméri museli mať preto kúpené dve sady oblečenia – pre Jakubka aj bábiku.
  • Na výrobe filmu sa podieľalo približne 50 ľudí.
  • Vypilo sa približne 200 litrov teplých nápojov.
  • Štáb a herci boli ubytovaní na Orave, v rôznych peziónoch v okruhu 30 km od miesta nakrúcania. Každé ráno o šiestej ráno sa museli presúvať na miesto nakrúcania. Denne strávili na pľaci s presunom a prípravami až 14 hodín.
  • Pred nakrúcaním mal režisér, hlavný kameraman a produkcia obhliadky viacerých dreveníc aj v Tatrách, kde bolo viac snehu, ale museli vybrať miesto, kde nechodí počas dňa veľa ľudí, nepošliapu sneh a nebudú rušiť nakrúcanie „na samote“. Miesto nakrúcania museli ohradiť páskou a ochrániť pred pošliapaním, kvôli zachovaniu čistého, nepoškvrneného sne­hu.
Z nakrúcania Prázdnin: Vianočné dobrodružstvo Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Z nakrúcania filmu Prázdniny: Vianočné...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #televízia JOJ #oseriáloch