Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Škandály sa nevyhli ani seriálom. Ktoré nimi tento rok najviac otriasli?

Rok 2018, okrem bohatej seriálovej nádielky, bol poznačený aj prevalením sexuálnych alebo rasistických škandálov, ktorých sa dopustili tvorcovia, ale aj herci. Kto sa počas minulých mesiacov najviac previnil?

31.12.2018 07:00
roseanne, roseanne barr, Foto:
Herečka Roseanne Barrová zažila krátky návrat na obrazovky. Po škandále sa jej kariéra skončila.
debata

1. Roseanne

Herečka Roseanne Barr mohla sedieť na seriálovom tróne. Tento rok v marci sa po desiatkach rokov vrátil na obrazovky jej rovnomenný seriál. Pre televíziu ABC to bola zlatá baňa a výkon revivalovej séria zlomil všetky doterajšie rekordy. Hodnoty, ktoré premiérová epizóda dosiahla boli najvyššie za poslednú dekádu. Zdalo sa, že Roseanne sa usalaší opäť medzi seriálmi a bude opäť baviť divákom niekoľko rokov. Lenže potom hlavná predstaviteľka mala na Twitteri rasistický výrok na exporadkyňu Baracka Obamu a prirovnala ju k opici. Reakcia televízie nenechala na seba dlho čakať a znovuzrodený seriál dostal stopku a herečka expresného padáka. Následne vznikol spin-off seriál s názvom The Conners, kde účinkujú všetky postavy okrem nej. Scenáristi jej „dopriali“ smrť predávkovaním liekmi.

2. Bill Cosby

Kedysi jedna z najväčších seriálových hviezd klesol na samé dno. Herca už niekoľko rokov sprevádzali obvinenia zo sexuálneho obťažovania, tie sa nikdy nepotvrdili a Cosbyho nikdy oficiálne neodsúdili. Až tento rok.

3. Jeffrey Tambor

Hviezda seriálu Transparent, v ktorom herec Tambor stvárňoval transexuála a ztotožnil sa so ženskou úlohou. Prišlo obvinenie z nevhodného správania a streamovacia služba Amazon ho okamžite prepustila zo svojich služieb. Pripravovaná piata séria bude už bez hlavnej hviezdy.

4. Kevin Spacey

Tento rok nastala bodka za kariérou Kevina Spaceyho, ktorý bol spúšťačom pri odhaľovaní sexuálnych škandálov. Netflix totiž, po odkladoch a prerábkach, poslednú sériu Domu z kariet. Z tohto seriálu ho vyhodili a hlavnú úlohu prebrala jeho seriálová manželka Robin Wright alias Claire Underwood. Tá sa zhostila úlohy prezidentky USA s veľkou gráciou a posledná séria patrila k tomu najlepšiemu, čo seriál ponúkol. Škoda, že Netflix svoje rozhodnutie o ukončení neprehodnotil. Wright bez problémov by utiahla aj ďalšie série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey #Bill Cosby #Roseanne Barr #House of Cards #Roseanne #Dom z kariet #oseriáloch