Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oči pre plač alebo vykúpenie? Týmto seriálovým stáliciam sme dali zbohom

Rok 2018 nebol len o neúspechoch noviniek, televízie sa rozhodli dať zbohom aj seriálovým stáliciam. Mnohé z nich bavili divákov niekoľko rokov a poznali ich aj Slováci.

31.12.2018 07:00
the royals, Foto:
Seriál o fiktívnej kráľovskej rodine - The Royals - sa nedočkal dostatočného záveru.
debata

1. Hra o tróny

Hoci najsledovanejší seriál sveta mal dopredu naplánovaný koniec, mnohí diváci, ale aj samotný autor knižnej predlohy George R. R. Martin dúfal, že krvavá sága sa zdrží na obrazovkách aspoň desať sezón. Zápletiek by bolo dosť, keďže jeho diela sú mimoriadne rozsiahle. Všetko je inak, veľká bitka o Západozem vyvrcholí počas ôsmej série, ktorá príde na obrazovky až v apríli 2019.

2. Once Upon a Time (Kde bolo, tam bolo)

Rozprávkový seriál sa dostal aj na slovenské obrazovky. Televízia ABC ho ukončila v máji po siedmich sériách. Dôvod bol prozaický, katastrofálna sledovanosť a vyčerpaný námet. Nepomohol ani reštart počas poslednej série. V tomto prípade to bolo vykúpenie nielen pre divákov, ale aj samotný seriál. Koniec bol dostatočne skoro avizovaný a tvorcovia stihli pripraviť dostatočnú bodku.

3. New Girl

Televízia FOX sa rozlúčila so svojou komediálnou stálicou New Girl, ktorá bavila divákov sedem rokov, aj napriek tomu, že dlhodobo tento seriál patril medzi najsledovanejšie hrané sitkomy, aj keď krivka sledovanosti išla smerom nadol. Osud seriálu visel na vlásku už konci šiestej série, vtedy to vyzeralo tak, že seriál nedostane koniec. Všetko na poslednú chvíľu zachránila televízia a tvorcovia narýchlo dohodli osemdielnu finálnu sériu.

4. Scorpion (Tím Škorpión)

Seriál sa s úspechom vysiela na televízii Dajto. Spočiatku to vyzeralo, že táto vtipná kriminálka dostane finálnu piatu sériu, nakoniec z nej vzišlo a televízia CBS ju ukončila bez konca po štyroch rokoch.

5. The Royals

Jeden z najlepších seriálov pre mladšie ročníky o fiktívnej britskej kráľovskej rodine dostal nečakanú stopku od televízie E!. Očakávalo sa, že príde aj posledná séria. Štvrtá séria sa končila veľkým cliffhangerom, na ktorý už diváci nikdy nedostanú odpoveď. V tomto prípade zostali divákom len oči pre plač.

6. The Originals

Prvý spin-off seriál, ktorý vychádzal z legendárnych Upírskych denníkov dal za sebou bodku po piatich rokoch. Televízia The CW aj napriek klesajúcej sledovanosti dopriala divákom finálnu sériu. Tá však končila pre mnohých neuspokojivo. Posledná trinástka epizóda bola okatou prípravou na ďalší spin-off Legacies, ktorý sa začal túto jeseň. Mnohé zostalo uzavreté, aby diváci prešli aj k novému seriálu. Tí, ktorí neprešli mali smolu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New Girl #Hra o tróny #The Royals #Once Upon a Time #The Originals #oseriáloch