Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia definitívne silnejší ako Susedia. Zvykli si na takúto sledovanosť!

Denný seriál Markízy valcuje aj počas prichádzajúcej zimy. Zanechal za sebou aj Susedov, ktorí si pravidelne držali prvenstvo. Oteckovia s druhou sériou, jednoducho, valcujú všetko, čo im stojí v ceste.

04.12.2018 07:00
debata (2)
Oteckovia v nadpriemerných výsledkoch... Foto: TV Markíza
oteckovia, marek fašiang, mary bartaloš, Oteckovia v nadpriemerných výsledkoch nepoľavujú ani s príchodom zimy.

Posledné týždne sú pre Oteckov hotová žatva. Nielen že stúpa celková sledovanosť, ale aj percentuálne podiely, ktoré jednotlivé epizódy dosahujú. Zaujímavosťou je, že hoci je seriál všeobecne nadpriemerne sledovaný, niektoré dni sú silnejšie, niektoré slabšie. Štandardne najsilnejším dňom býva streda, zahanbiť sa nedajú ani ostatné dni v týždni.

Prvá séria sa stala rýchlo hitom, avšak jesenná druhá séria je ešte väčším a dá sa o nej písať len v superlatívoch vzhľadom na vývoj sledovanosti. V podstate od začiatku vysielania v septembri, Oteckovia prekonávajú samých seba a so železnou pravidelnosťou zasahujú do rebríčka aj v rámci hlavného vysielacieho času. Podvečerný seriál, bez akýchkoľvek problémov, poráža aj prime-timeové programy.

Neskorá jeseň ešte viac zostrila konkurenciu, keďže pred televízne obrazovky si sadá čoraz väčší počet divákov. Podľa rastúce počtu celkového publika si značná časť sadá aj k Oteckom.

Ratingy okolo desiatich percent boli kedy ojedinelým úkazom v prvých mesiacoch vysielania, teraz sú pravidlom. V menšine sú aj dni, keď rating sa pohybuje pri hranici deviatich percent. Oteckovia majú tendenciu skôr atakovať novú hranicu na úrovni 11 percent, čo sú už v našich podmienkach extrémne nadpriemerné výkony. To bol aj prípad jednej z epizód spred dvoch týždňov.

Trhové podiely okolo štyridsiatich percent, respektíve ľahko pod ňou sú už „nudným“ štandardom. S pribúdajúcimi divákmi sa ich rozloženie mení a hoci ich rastie, trhové podiely sa rozptyľujú a tak Oteckovia sú viac etablovaní „len“ pod spomínanou štyridsiatkou.

To je prípad aj minulého týždňa, keď opäť raz porazili aj večerných Susedov, tento scenár sa už zopakoval po niekoľkýkrát. Pondelkovú epizódu si pozrelo neuveriteľných 528-tisíc Slovákov, ratingovo sa vyšplhala na 10% a trhový podiel bol takmer 38 percentný.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza