Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Až odhalené kulisy ukázali veľkosť drakov v poslednej sérii Hry o tróny!

Napätie stúpa, posledná séria Hry o tróny má stanovený dátum premiéry a filmári sa chystajú na sprístupnenie miest, kde posledné roky nakrúcali. Zaujímavosťou je, že pozorné skalných fanúšikov odhalili ďalšie tajomstvo ôsmej série v čase, keď lokácie zývajú prázdnotou.

20.01.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, viserion, drak, Foto:
Posledná séria Hry o tróny príde na obrazovky v apríli 2019.
debata (1)

Falošná kópia chorvátskeho Dubrovniku, ktorá vyrástla v štúdiach v Belfaste, mala poslúžiť len na jedno – na totálnu deštrukciu. Už teraz sa vie, že sa splní vízia a do Kráľovského prístaviska „zavíta“ drak a spustí ohnivé peklo. Deštrukčné scény sa, pochopiteľne, nemohli nakrúcať v reálnych uliciach mesta, ktoré je zapísané v zozname UNESCO. Miliónové kulisy preto vyrástli pre štúdiami, kde sa filmári nakrúcali všetky interiérové scény.

Toto miesto bolo mesiace doslova obliehané fanúšikmi, ktoré nonstop sledovali nakrúcanie na týchto miestach a šírili do sveta špekulácie, na čom tam tvorcovia pracujú. Keď opakovane kulisy kosili plamene a vysoké plamene, záhada bola odhalená. Posledná séria, ktorá má byť bombastická, bude aj o tom, že Cersei na prahu jej bašty pristane drak. Pôvodne sa nevedelo či to bude ľadový Viserion, teraz všetko nasvedčuje, že to bude ohnivý Drogon aj s Daenerys.

HBO sa snažilo všetky úniky eliminovať, nakrúcanie monumentálnych exteriérových scén to však nedovoľovalo a tak televízia musela strpieť, keď celé deväťmesačné nakrúcanie v podstate bolo zmapované. Napríklad práve kópiu Dubrovníku obkolesili kontajnery, ktoré sa zvyčajne využívanie v lodnej doprave.

Keď sa nakrúcanie v júni skončilo, začalo sa veľké upratovanie a odhalili sa krásne kulisy nielen v Belfaste. Neskôr HBO oznámilo, že ich otvorí fanúšikom, bude to taký Disneyland pre všetkých, ktorí milujú Hru o tróny. Miliónov sa tak splní, keď si budú môcť siahnuť na miesta, ktoré doteraz len poznali z obrazoviek.

Posledné týždne ukázali „Dubrovnik“ v celej kráse a aj so zeleným plátnom, ktoré je umiestnené pred falošnou vstupnou bránou, ktorú filmári, aj so zbytkom ulíc, nechali zdecimovanú. Veľkosť zelenej predlohy je ohromujúca, rovnako ako budú aj draky v poslednej sérii.

Čas sa pomaly, ale iste kráti a výsledok všetci uvidia už za štyri mesiace.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch