Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jesenné prekvapenie Markízy sa skončilo. Sestričky dostanú ďalšiu sériu!

Televízia Markíza, pred týždňom, uzavrela príbeh prvej série svojho nečakaného hitu. Sestričky sa stali najväčším prekvapením začiatku sezóny.

13.11.2018 07:00
sestričky, svarinská, Foto:
Sestričky sa s divákmi rozlúčili s nadpriemerným výkonom.
debata

Počas tohtoročne jari trhový líder vyskúšal vo svojej štruktúre nákladnejšiu produkciu v podobe Mileniek, ktoré si našli svojich divákov, no nikdy nelámali rekordy ako Susedia alebo Oteckovia. To podporilo snahu pokračovať v nastolenom trende a začiatkom septembra sa do vysielania dostala novinka Sestričky. Seriál pochádzajúci z fínskej predlohy sa v krajine pôvodu dočkal, nateraz, piatich sezón a námet prebrali viaceré európske krajiny.

Nová lekárska dráma svojim úspechom predčila aj jarné Milenky, ktoré sa dočkali vopred naplánovaných dvoch sezón, bez možnosti pokračovania. Pri Sestričkách je situácia diametrálne odlišná a už teraz je jasné, že druhá séria má zelenú a diváci ju uvidia v roku 2019. Pravdepodobne opäť na jeseň.

Priemerná sledovanosť prvej série lavírovala medzi 8% a 10% v obchodne relevantnej cieľovke 12–54, čím len potvrdili väčšiu úspešnosť ako Milenky, ktoré na jar uhrali v priemere 7-percentnú sledovanosť. Sestričky bodovali aj v cieľovke 12+, keď niekoľkokrát za sezónu prekročili hranicu 500-tisíc divákov a v čase vysielania boli jednoznačnou jednotkou na trhu.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

Konkurenciou Sestričiek počas prvej epizódy bol jojkársky Talent a čiastočne seriál Ministri, neskôr to boli Naši, tých Jojka po prvej epizóde stiahla. Až počas tretieho týždňa sa vykryštalizovala konkurencia v podobe šou Nikto nie je dokonalý a repríz Ministrov.

Premiéru seriálu si napríklad pozrelo 483-tisíc Slovákov, v strede série sa výkon vyšvihol nad hranicu pol milóna. Posledná epizóda uhrala opäť nadpriemerný trhový podiel na úrovni 27.4% a sledovanosť tesne pod 10%. Celkovo si rozlúčku s prvou sériou nenechalo ujsť až 510-tisíc Slovákov a seriál opäť prekročil pomyselnú hranicu. Zaujímavosťou je, že výkon Sestričiek nikdy nepodliezol 400-tisíc divákov a držal sa na hornej hranici, čo len podčiarkuje úspech tejto moderne spracovanej drámy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky