Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poďte sa báť! Z klasických rozprávok bude nefalšované psycho

Kto by nemal rád tradičné rozprávky, kde dobro vždy zvíťazí nad zlom? Seriálová novinka Tell Me a Story ukáže, že nie všetko je čierno-biele. Autor Upírskych denníkov ponúkne zvrátenú verziu notoricky známych príbehov s jediným cieľom šokovať!

31.10.2018 07:00
tell me a story, Foto:
Nebude to klasická rozprávka o Troch prasiatkach.
debata

Posledné roky bola téma rozprávkových seriálov mimoriadne atraktívna a dlhodobo prepieraná vďaka Kde bolo, tam bolo (Once Upon a Time). Tento seriál dal za sebou bodku v máji tohto roka a otvoril sa nový priestor pre ďalšie námety. Kde bolo, tam bolo síce ukázalo, že rozprávkový svet je viac ako rozmanitý a tradičné príbehy môžu mať rôzne odbočky a prepojenia, no stále sa to držalo skôr v rodinnej a roztomilej rovine.

Televízie CBS so svojou novou streamovacou platformou All Access chce poriadne pritvrdiť a z Tell Me a Story spravila poriadnu psycho drámu, kde je všetko, len nie dobro. Príbeh naháňa zimomriavky, príbeh nebude poznať žiadny happy end, spravodlivosť bude vytlačená na okraj a nepricvála ani princ na bielom koni, hoci tieto charaktery tam budú, krutá realita tohto sveta im nedovolí byť tým, kým sú predurčený.

Tell Me a Story však prekvapuje naozaj surovým spracovaním. A práve tieto atribúty robia z tohto seriálu, že patrí medzi najočakávanejšie novinky nadchádzajúcej jesene, aj keď pôvodne sa očakávala premiéry až začiatkom budúceho roka.

Okrem neštandardného príbehu seriál púta pozornosť aj hereckým obsadením. Hlavnej úlohy sa zhostí bývalá hviezda Upírskych denníkov Paul Wesley. Kontrovať mu bude hviezda Sexu v meste, herečka Kim Cattrall. Tá si prekvapujúco zahrá „babičku“ Červenej čiapočky. Ani tá však nebude tradičná.

Pre úlohu „krehkej dievčiny“ showrunner siahol opäť po bývalej kolegyni. Herečka Danielle Cambell počas minulých rokov hviezdila v spin-off o Pôvodných upíroch, teraz sa prevtelí do úlohy poslušného dievčaťa. To všetko bude len na oko.

Zo spomínaného seriálu Kde bolo, tam bolo prichádza aj herečka Dania Ramirez, tá si v predchádzajúcom projekte zahrala Popolušku. V Tell Me a Story si zahrá zlomenú vojnovú veteránku. Z obľúbeného seriálu ZOO, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci, sa objaví herec James Wolk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul Wesley #Kim Cattrall #oseriáloch #Tell Me a Story