Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Len jeden slovenský seriál valcuje všetko. A nie sú to Susedia, ani Sestričky

Televízia Markíza môže byť viac ako spokojná. Jesenná časť novej televíznej sezóny je pre ňu mimoriadne úspešná. Jej seriály naplno fungujú medzi divákmi. A to bez rozdielu či idú v podvečer alebo v hlavnom vysielacom čase.

24.10.2018 07:00
Marek Fašiang, Vladimír Kobielsky, Ján Koleník,... Foto:
Oteckovia v plnej zostave - zľava: Marek Fašiang, Vladimír Kobielsky, Ján Koleník, Filip Tuma a Branislav Deák.
debata (12)

Hoci Markíze naplno funguje aj seriálová stálica v podobe Susedov, ale aj jesenná novinka Sestričky, absolútny klenot sa skrýva mimo hlavného vysielacieho času. Reč je o dennom seriáli Oteckovia, ktorí v septembri odštartovali svoju druhú sériu.

Už tá prvá, vysielaná od januára do júna, sa stala mimoriadne sledovanou, niekedy až rekordne sledovanou. Štvorica oteckov si za niekoľko týždňov podmanila Slovensko. Preto nebolo prekvapením, keď televízia veľmi rýchlo avizovala pokračovanie nakrúcania a podľa súčasných výsledkov to vyzerá tak, že Slovensko má o zábavu počas podvečera postarané na niekoľko rokov.

Druhá séria sa javí, že bude ešte úspešnejšia ako úvod. Priemerne si každú epizódu prvej série celkovo pozrelo 474-tisíc divákov (podiel na trhu 29%), v cieľovke 12–54 to bolo 296-tisíc (podiel 35.8%). Najvyšší podiel na trhu bol na úrovni extrémnych 44.4%, ten dosiahla epizóda vysielaná 17. apríla.

Vďaka týmto hodnotám si Markíza posilnila svoje postavenie trhového lídra, ale najmä po rokoch zastabilizovala podvečerný slot, s ktorý mala dlhodobo problémy. Pred rokmi tam zafungovalo Búrlivé víno, ktoré sa neskôr presťahovalo do hlavného vysielacieho času, kde však rýchlo vyhorelo a stratilo svoje pôvodné výkony. Neskôr sa tu vysielali ďalší seriál Chlapi neplačú, tých Oteckovia so svojim výkonom predčili.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

Pokračovanie seriálu, od septembra, opäť priklincovalo státisice divákov k obrazovkám. Stabilne je každá epizóda sledovaná nadpriemerne. Posledné týždne sú však pre Oteckov ešte úspešnejšie. Stáva sa pravidlom, že jednotlivé epizódy čoraz častejšie prekračujú 40% podiel na trhu, čo priam rekordné hodnoty pre Markízu.

Október je pre denný seriál najúspešnejším mesiacom vôbec. Pomer medzi dňami, keď seriál nedosahuje viac ako 40% sa preklápa v prospech rekordných ratingov. Oteckovia už niekoľkokrát boli najsledovanejším nespravodajským programom dňa, počas minulého týždňa boli najsledovanejším programom dňa a predčili aj televízne spravodajstvo, pričom už štandardom je 40% podiel na trhu.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza