Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Štáb z Hry o tróny použil tajnú zbraň, aby zabránil únikom z poslednej série

Televízia HBO do poslednej série Hry o tróny poriadne zainvestovala. Nielen do rekordného rozpočtu, ale aj do ochranných opatrení, ktoré mali zabrániť úniku tajných záberov z nakrúcania. Štáb mal k dispozícii tajnú a podľa nich účinnú zbraň.

25.11.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Foto:
Štábu, napriek veľkej snahe, sa nepodarilo utajiť všetko, čo nakrúcali.
debata

Výsledok je však rozpačitý. Počas trištvrteročného nakrúcania poslednej šestice epizód vždy pripravení fanúšikovia prinášali svetu tajné zábery z nakrúcania a dnes sa vie, aké dôležité scény filmári nakrúcali. Týka sa to najmä exteriérov, kde bezprostredné okolie lokácií boli prísne stražené, širšie okolie už pochopiteľne nie.

Okrem prísnych podmienok, ktorým podliehal každý člen štábu, bolo všetkým jasné, že treba strážiť aj vzdušný priestor nad miestami produkcie. Preto filmári mali k dispozícii prístroj, ktorý sa dokázal veľmi rýchlo vysporiadať s dronmi, ktoré strpčovali prácu najmä posledné roky, keď táto technológia začala zažívať boom.

Daný prístroj – zabijak dronov – rádiovými vlnami najprv preruší videovysielanie a prinúti dron zosadnúť na zem.

Hra o tróny je najsledovanejší seriál sveta posledných rokov, čo sa týka pozornosti bežných divákov, ale aj hackerov. Zrejme žiadny zo seriálov nesprevádza taký ošiaľ ako tento, keď stalkeri denno-denne sú v pätách filmárov a aj napriek bezpečnostným opatreniam dokážu takmer okamžite oznámiť svetu, čo sa nakrúcalo.

Preto sa napríklad prevalilo aj nakrúcanie v Dubrovníku alebo veľké bojové scény o Zimohrad, či deštrukcia miliónovej kópie chorvátskeho mestečka. Ešte bude zaujímavé sledovať, keď sa bude blížiť vysielanie poslednej série, či sa podarí hackerom ukoristiť epizódy v predstihu, ako to bolo v prípade siedmej série.

Tam sa počítačovým pirátom podarilo zverejniť dve epizódy niekoľko dní pred samotnou televíznou premiérou a

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch