Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čo najhoršie sa svetu môže stať? Že sa k moci dostane prezidentka USA

Posledná séria kultového seriálu House of Cards (Dom z kariet) je tu! Netflix od 2. novembra sprístupnil poslednú osmičku epizód. Po viac ako roku po ohlásení nakrúcania šiestej série sa konečne dostane k divákom.

02.11.2018 07:00
house of cards, dom z kariet, robin wright, Foto:
Posledná séria Domu z kariet je tu! A svet sa dozvie, ako budú vyzerať USA, keď sa moci chopí nová prezidentka Claire Underwoodová.
debata (4)

Konečne sa tak končia polemiky o konci Kevina Spaceyho ako Franka Underwooda. Po prevalení jeho sexuálneho škandálu dostal expresný vyhadzov zo seriálu, ktorého produkcia bola niekoľko týždňov pozastavená. Istý čas nebolo vôbec isté či bude Dom z kariet pokračovať. Nakoniec Netflix spravil záväzné rozhodnutie a vrátil tento kultový seriál späť do hry. Nakrúcanie sa muselo rozbehnúť od začiatku, keďže škandál sa prevalil v čase, keď už zčasti boli niektoré epizódy hotové.

Tvorcovia narýchlo museli prepísať scenár, v ktorom egocentrického prezidenta vyradili z hry a záver seriálu dopovie jeho nemenej psychopatická manželka Claire. Tá sa po rokoch dostane k moci a nebude stáť v tieni svojho manžela. Už nebude musieť ťahať za nitky, aby si prispôsobovala situácie podľa potreby, ale bude tou, ktorá bude tvoriť svetový poriadok.

Touto skutočnosťou bude nadšený len málokto a trailer k poslednej sérii hovorí jasne. Claire Underwood (Robin Wright) zbúra všetko, čo jej manžel vybudoval a začne budovať svet podľa vlastných predstáv. To nezostane bez následkov. Z politických kuloárov začnú silnieť hlasy, že svetu sa nemohlo nič horšie stať, ako keď nastúpila k moci. Riešenie sa ponúka. Treba odstrániť prezidentku Underwoodovú z cesty.

Prefíkaná prezidentka za tie roky, čo tvorila zákulisie politiky dobre vie, ako je táto hra rozohratá a navyše ona teraz je tá, ktorá rozdáva karty. Dôverne pozná pomery, politické rozloženie a najmä to, že nemôže nikomu veriť a to je jej najväčšia výhoda. Rastúce napätie vygraduje až pokusom o atentát.

Claire Underwoodová môže byť tou, ktorá prinesie novú epochu v dejinách alebo sa jej dom z kariet rozsype pod rukami.

Posledná séria z Domu z kariet bude síce kratšia ako jej predchodkyne, avšak bude omnoho turbulentnejšia a rozhodne sa nebude držať skrátka. Rozlúskne sa záhada odchodu Kevina Spaceyho, už prvé trailery naznačili, že jedinou dôveryhodnou cestou bola jeho smrť. Tvorcovia však taja, čo si Frank Underwood spravil alebo či sa stal obeťou atentátu. Chladná Claire zrejme nebude dlho trúchliť za manželom a veľmi rýchlo sa chopí moci a rozpúta politické peklo.

Dom z kariet je pre Netflix vôbec prvým seriálom, s ktorým tento streamovací gigant prerazil a bol to práve on, ktorý odštartoval zlatú éru seriálov a streamovacích služieb. Dostatočné ukončenie deja bolo teda psou povinnosťou vysielateľa.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Robin Wright #Kevin Spacey #House of Cards