Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix nie je len záchranca. Bez milosti odpísal seriál so silnou značkou

Akčný seriál Iron Fist (2017 - 2018) skončil druhou sezónou, ktorú sprístupnili začiatkom septembra. V spoločnom stanovisku to oznámili spoločnosti Netflix a Marvel.

17.10.2018 07:00
iron fist, Foto:
Netflix prekvapil. Nedal šancu Iron Fistovi a ukončil seriál po dvoch sériách.
debata

„Marvel’s Iron Fist sa nevráti na Netflix treťou sezónou. Všetci v Marvel Television a Netflixe sme naň hrdí a ďakujeme za tvrdú prácu nášmu úžasnému hereckému obsadeniu, štábu a tiež tvorcom,“ uviedli a zároveň sa poďakovali divákom, ktorí si pozreli dve sezóny Iron Fista. "Zatiaľ čo seriál na Netflixe skončil, nesmrteľný Iron Fist bude žiť ďalej,” uzavreli.

Spoločnosť Netflix má na konte aj ďalších päť seriálových adaptácií príbehov z dielne Marvel Comics – Daredevil (2015), Jessica Jones (2015), Luke Cage (2016), Punisher (2017) a The Defenders (2017).

Nie je tajomstvom, že diváci neboli spokojní s kvalitou tohto seriálu, prvá séria nezožala pozitívne kritiky a hovorilo sa o ňom ako o najslabšom spomedzi ostatných komiksových adaptácií. Dostal však druhú šancu, najnovšia séria mala napraviť vlastné chyby a názory na ňu sa stále rôznia. Niektorí diváci vidia viditeľný pokrok, iní nie. Tak či onak, zrušenie Iron Fista je malu prehrou Marvelu.

Je známe, že komiksový gigant, ktorý už dekádu valcuje kiná svojimi superhrdinami, dlhodobo pracuje aj s ideou vybudovať veľký seriálový vesmír a drží nad ním povestnú ochrannú ruku. Ukážkovým príkladom je seriál Agents of S.H.I.E.L.D., ktorý sa vysiela na štandardnej televízii. Na ABC má dlhodobo prolbémy s nízkou sledovanosťou a nebyť Marvelu, tak Agenti by išli do výslužby už dávno.

Lenže Marvel si ide tvrdo za svojim a nedovolil ukončenie seriálu a výrazne prispieva na ďalšiu produkciu. Aj preto sa už pripravuje šiesta séria. Nebyť Marvelu, tak Agenti skončia minimálne po tretej sérii.

Marvel si prehru nepripúšťa, preto je ukončenie Iron Fista pomerne veľkým prekvapením, najmä z pohľadu, že Netflix ruší svoje seriály naozaj minimálne a ak sa tak stane, dostanú dostatočné ukončenie. Pri tomto seriáli neplatí ani jedno. Posledné roky je streamovací gigant skôr vnímaný ako záchranca seriálov, keďže okrem vlastnej produkcie dáva druhú šancu seriálom sa zachrániť.

Navyše tvorcovia sa netajili tým, že druhá séria mala položiť pevné základy pre ďalšie sezóny.

Iron Fist rozpráva príbeh miliardára Dannyho Randa, ktorý sa po rokoch, keď bol nezvestný, vracia do New Yorku a s pomocou mystickej sily železnej päste bojuje proti korupcii a zločinu.

Hlavného hrdinu stvárnil Finn Jones a v ďalších úlohách sa predstavili napríklad Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, Sacha Dhawan, David Wenham, Alice Eve, Wai Ching Ho alebo Ramon Rodriguez. Hlavným tvorcom a výkonným producentom bol Scott Buck. Druhú sezónu, ktorá mala desať epizód, Netflix sprístupnil 7. septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Marvel #oseriáloch #Iron Fist