Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Hru o tróny sa bude dať siahnuť. HBO otvorí miesta, kde sa nakrúcalo

Hra o tróny nie je len názov seriálu, ale aj silná značka. Tohto faktu si je vedomé aj HBO a po skončení nakrúcania plánuje otvoriť ikonické miesta, kde sa počas predchádzajúcich rokov čo i len mihli filmári.

28.10.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, kráľovo prístavisko, Foto:
Takto sa v seriáli, vďaka efektom, zmení Dubrovník na Kráľovo prístavisko.
debata

Hoci pôvodný seriál už pred mesiacmi ukončil produkčnú fázu, štáb má s dokončovacími prácami plné ruky práce. Posledná šesťdielna séria bude tak veľkolepá, že tvorba špeciálnych efektov si vyžiada ešte mesiace práce. Hra o tróny po odvysielaní ôsmej série nezmizne z obrazoviek. Televízia HBO si je dobre vedomá sily, akú táto značka má a už teraz sa usilovne pripravuje na nakrúcanie prvého spin-off seriálu.

Ten dostane priestor v roku 2020, teda približne rok po tom, čo sa skončí pôvodný seriál a vyprchá všetka eufória a diváci začnú byť hladní po ďalších príbehoch zo Západozeme. Nový seriál bude prechádzať udalostiam z prvého seriálu. Novinka s pracovným názvom The Long Night sa síce bude musieť podobať na Hru o trónu, avšak bude mať nové neopozerané obsadenie a úplne nové lokácie.

A práve miesta nakrúcania pôvodného seriálu sa stanú novou modlou pre fanúšikov seriálu. HBO ich chce sprístupniť a spraviť z nich turistickú atrakciu. Tento krok nie je ničím výnimočným, v zahraničí je bežným trendom vybudovať zábavné tématické parky.

Pri Hre o tróny nepôjde o klasický zábavný park plný atrakcií, ale prehliadku kulís a miest, kde vznikli legendárne hrady, kde sa nakrúcali bitky. Filmári počas rokov využívali rôzne miesta na Britských ostrovoch a jednotlivé miesta sú rozstrúsené, preto fanúšikov čaká poriadne dlhá exkurzia, počas ktorej sa stanú súčasťou seriálu.

HBO chce na jednotlivých miestach vybudovať interaktívne prehliadky, aby ľudia videli, čo sa presne na danej lokalite nakrúcalo, keďže po zásahu špeciálnych efektov sa krajina výrazne zmenila a mnohí ani netušili, že obyčajné miesta v reálnom svete sa v tom seriálovom zmenili na nepoznanie. Všetko bude doplnené prehliadkou kostýmov, zbraní, pre fanúšikov seriálu to bude pastva pre oči.

V prvej vlne sa otvoria miesta ako Zimohrad, Čierny hrad, Kráľovské prístavisko, teda jeho kópia vybudovaná v Belfaste. Brány otvorí aj štúdio Linen Mill.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch