Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec Domu z kariet má jasný cieľ. Zbaviť sa prezidentky USA!

Premiéra poslednej série Domu z kariet sa nezadržateľne blíži a Netflix, ktorý bol mesiace skýpy na slovo, postupne zverejňuje pikantné informácie o konci kultového seriálu, ktorý pred rokmi znamenal pre tento streamovací gigant míľník a len vďaka nemu sa začali zlaté časy alternatívneho sledovania a produkovania seriálov.

20.10.2018 07:00
house of cards Foto:
Netflix kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania ukončil spoluprácu s hercom Kevinom Spaceym, ktorý v seriáli Dom z kariet stvárnil hlavnú úlohu.
debata

Šiesta osemdielna séria dá bodku za príbehom, ktorý opantal milióny divákov po celom svete, pričom stačilo len málo a Dom z kariet sa nemusel dočkať svojho záveru. Netflix po prevalení sexuálneho škandálu Kevina Spaceyho reálne uvažoval o tom, že dá ruky preč aj od celého seriálu a to len preto, aby preukázal svetu, že sa kategoricky dištancuje od podobného konania.

Podľa herečky Robin Wright, ktorá v poslednej sérii prebrala hlavnú úlohu, nechýbalo veľa a plnohodnotný záver nemusel vzniknúť. Nakoniec nad emóciami zvíťazila logika a streamovacia služba dala zelenú tvorcom, aby mohli dopovedať kontroverzný príbeh manželov Underwoodovcov. Netflix bol ochotný zafinancovať nákladnejšiu produkciu, keďže celý škandál sa prevalil v čase, keď sa nadchádzajúca séria už nakrúcala a všetko sa muselo začať opäť od nuly.

Po bleskovom vyhadzove Kevina Spaceyho nasledovala niekoľkomesačná kreatívna prestávka, aby scenáristi narýchlo prekopali celú pointu. Pôvodne zamýšľaný koniec seriálu s pôvodným obsadením bol mimo hry, navyše najnovšie pokračovanie bude mať len osem epizód. Logicky voľba na hlavnú úlohu padla na Robin Wright alias Claire Underwood a záver piatej série im ponúkol možnosť začať, ako odpratať prezidenta z cesty.

Jedinou možnou a uveriteľnou alternatívnou, ako vyškrtnúť Kevina Spaceyho bola len jeho smrť. K tejto téme sa Netflix odmietal dlhodobo vyjadriť a celá pointa konca Domu z kariet bola utajovaná, kým pred časom nezverejnil krátky teaser, ktorý potvrdil neblahý osud egocentrického prezidenta. Predpokladá sa, že „neprežil“ udalosti po konci piatej série, keď musel odísť z postu najvplyvnejšieho muža planéty a to jeho ego neznieslo a zvolil radšej odchod z tohto sveta.

Na jeho miesto nastúpi jeho manželka Claire, ktorá nie je o nič lepšia ako bol on. Dlhé roky žila v jeho tieni a hoci ťahala za nitky, nikdy sa jej nedostalo pocty byť prvou prezidentkou USA v histórii. Až doteraz. Prezidentka Underwoodová sa chopí svojej šance naplno a vyzerá to tak, že bude jej vláda bude ešte krutejšia ako Frankova.

Podľa najnovšieho traileru je jasné, že hlavnou úlohou rôznych jednotlivcov bude odstránenie prezidentky a ukončenie krutovlády klanu Underwoodovcov a honba za Claire by nemala byť len o politických intrigách, ale aj konkrétnych činoch. V upútavke je moment, keď jej kolónu napadnú a presne namierená guľka ju nezasiahne len vďaka nepriestreľné­mu oknu.

Záverečná séria, hoci bez Spaceyho, neklesne na kvalite a tvorcovia sa dokázali vysporiadať s prekážkami, ktoré ich sprevádzali na začiatku nakrúcania a kultový Dom z kariet sa s fanúšikmi rozlúči v plnej paráde. Netflix sprístupní celú sériu už 2. novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Robin Wright #Kevin Spacey #House of Cards #Dom z kariet #oseriáloch