Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia skúška nervov? Koniec Hry o tróny môže prísť neskôr, ako sa čakalo!

HBO naďalej skúša, čo diváci vydržia. Najnovšie sa začalo špekulovať o tom, kedy naozaj možno očakávať premiéru ôsmej série Hry o tróny, na ktorú fanúšikovia túžobne čakajú od konca augusta 2017. V čom spočíva najnovšia dilema?

21.10.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, viserion, nočný... Foto:
Záverečná séria bude premiéru v prvej polovici budúceho roka.
debata

To, že sa produkcia nových sezón nestihne v klasickým ročným rozostupom sa už vedelo od siedmej série, na ktorej premiéru sa čakalo o tri mesiace viac. Dôvodom bol fakt, že filmári potrebovali počkať na chladnejšie počasie na miestach, kde sa predposledná sezóna nakrúcala. Studená sprcha prišla po finále, keď sa začali množiť informácie, že posledná kapitola krvavej ságy sa nestihne nakrútiť, hoci bude mať iba šesť epizód.

Tvorcovia si pripravili taký veľkolepý záver, že samotné nakrúcanie trvalo do októbra 2017 do júna 2018 a k tomu ešte pripočítať postprodukciu, ktorá sa musí popasovať s náročnými špeciálnymi efektami. Tento fakt postupne vylúčil možnosť, že by Hra o tróny stihla premiéru v roku 2018, čo neskôr potvrdila aj samotná televízia.

Fanúšikovia museli stráviť horkú informáciu, že na poslednú kapitolu budú musieť až do roku 2019, chvíle im skracovali tí odvážlivci, ktorí mapovali celé nakrúcanie a prinášali amatérske zábery z náročného nakrúcania.

Pred časom programový riaditeľ HBO oficiálne potvrdil, že ôsma séria sa objaví v prvej polovici budúceho roka, čo neskôr potvrdilo aj tradičná propagačná upútavka, v ktorej televízia predstavovala novú sezónu a Hra o tróny tam mala svoje miesto dokonca s prvými zábermi na Johna Sneha a Sansu. S touto informáciou sa rozhorela nádej, že sa HBO vráti k tradícii aprílovej premiéry.

Olej do ohňa prilial Jon Bauer, ktorý vedie postprodukciu špeciálnych efektov, ten „nenápadne“ narážal na premiéru a odovzdávanie cien Emmy. Práve siedma série pred niekoľkými týždňami Emmy ovládla a odniesla si 9 sošiek. Bauer naznačil, že ich prácu bude môcť byť odmenená až za dva roky, keďže na Hre o tróny budú robiť až do mája 2019. Navyše sa začne vo februári nakrúcať spin-off a filmári budú mať plné ruky práce, všetko stíhať.

Toto vyjadrenie v preklade znamená, že ôsma séria sa reálne môže dostať do vysielania až začiatkom leta, teda takmer dva roky po siedmej sérii. Na ceny Emmy 2019 môžu byť nominované seriály, ktoré sa vysielali v rozmedzí od 1. júna do 31. mája, čím dosť jasne naznačil, že aprílová premiéra nehrozí. Ak by sa stihla, Hra o tróny by bojovalo o sošky aj budúci rok. Takto by posledná séria zasiahla až do odovzdávania v roku 2020.

Zároveň by bola splnená aj oficiálna podmienka, že by sa začiatok konca vysielal v prvej polovici budúceho roka, aj keď by to bolo totálne na hrane. Treba však dodať, že ide stále o neoficiálne vyjadrenia a HBO stále mlčí a neposkytuje žiadne oficiálne informácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch