Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pomsta scenáristov. Rasistka Roseanne dopadne rovnako ako Charlie Sheen

Začiatkom októbra diváci uvidia zaujímavý scenáristický počin, seriál Roseanne bude pokračovať bez Roseanne a dostane nové meno. Zdanlivo sa bude tváriť, že voľným pokračovaním, scenáristi sa však vehementne chcú odstrihnúť od herečky Roseanne Barr.

03.10.2018 07:00
conners, the conners, connerovci, Foto:
Do "nového" seriálu sa vráti celé obsadenie z Roseanne, hlavnú predstaviteľku čaká smrť.
debata (1)

Televízia ABC otestuje chuť divákov, či zvládnu sledovať ďalšie osudy rodiny Connerovcov bez Roseanne, ktorá bola ťahúňom nielen pôvodného seriálu, ale jeho novej verzie, ktorá sa objavila začiatkom tohto roka. Sledovanosť bola ohromujúce a desiatky miliónov divákov sadalo k obrazovkám, aby videli svoje obľúbené postavy.

Lenže prišiel už dobre známy rasistický škandál hlavnej predstaviteľky a vedenie televízie spravilo rázne rozhodnutie a dalo ďalšiemu pokračovaniu stopku. Neskôr svoje rozhodnutie prehodnotilo a ponúklo riešenie pre zbytok seriálovej rodiny, ktorá nie svojou vinou v sekunde prišlo o prácu a pritom nalákať všetky hviezdy pôvodného seriálu nebolo vôbec ľahké. Logicky by bolo kontraproduktívne, keby ich ABC nechalo utiecť.

Prišla teda objednávka na voľné pokračovanie s názvom The Conners, bez účasti hriešnej herečky. Televízia musí vsugerovať divákom pocit, že sledujú úplne nový seriál a pritom láka na staré postavy. Problém spočíva v zákulisných ťahoch. Tým, že pôvodný seriál Roseanne vymyslela sama herečka, novinka o Connerovcoch sa musí „papierovo“ tváriť, že ide o úplne iný seriál, aby nehrozili miliónové žaloby. Pritom je všetkým jasné, že tento seriál je úplne rovnaký.

ABC si na začiatok objednala len 10 epizód, ktoré v prípade neúspechu bude vedieť rýchlo „vystrieľať“ vo vysielaní. Jedným dychom však dodáva, že ak Connerovci dokážu prilákať milióny ako pôvodný seriál, počet epizód sa môže bez problémov navyšovať. Televízia tak prefíkane, ale veľmi neisto vstupuje do neistých vôd diváckeho vkusu, ktorý je nevyspytateľný. Herečka Roseanne Barrová bola a vždy bude hlavnou tvárou seriálu bez ohľadu, či v deji vystupuje alebo nie. A najmä je neprehliadnuteľným symbolom.

Premiéra „nového“ seriálu je síce stanovená na 16. október, ale už niekoľko týždňov máta seriálový svet otázka, ako sa scenáristi vysporiadajú s absenciou hlavného piliera seriálu. Jedinou dôveryhodnou možnosťou by bola smrť, to však nikto nechcel oficiálne potvrdiť.

Mlčanie prerušila až samotná vyhodená herečka, ktorá (ne)chtiac vyzradila hlavnú pointu celého seriálu o Connerovcoch. Podľa jej slov Roseanne naozaj zomrie, čím sa vlastne otvorí úvodná epizóda. Tvorcovia si jej odchod poriadne vychutnali, zrejme za všetky komplikácie, ktoré spôsobila na Twitteri, keď prirovnala exporadkyňu Baracka Obamu k opici.

Podľa Barrovej jej postava zomrie po predávkovaní liekmi. Táto zápletka vychádza ešte z najnovšej série vysielanej na jar. V jednej z epizód bola zápletka o tom, ako Roseanne to preháňa s liekmi na bolesť po operácii kolena. Scenáristi si zrejme zvolia túto cestu ako vyprevadiť Roseanne zo seriálového sveta. Nedopriali jej žiadnu heroickú smrť, ale vykreslia ju ako zlomenú ženu, ktorá sa predávkovala.

Niečo podobné sa stalo aj pri konci sitkomu Dva a pol chlapa, keď scenáristi škodoradostne si vyventilovali krivdy s Charliem Sheenom, ten pre svoje excesy dostal padáka počas ôsmej série a s hlavným autorom seriálu Chuckom Loreeom si odkazovali štipľavé komentáre. Ten neváhal a v úvode deviatej série nechal Charlieho zabiť.

Keď seriál končil dvanástou sériou, tak Lorre chcel zakopať vojnovú sekeru a pozval Sheena do úplne poslednej epizódy, v ktorej sa ukázalo, že Charlie žije a bol roky väzňom šialenej Rose. Herec do poslednej chvíle sa odmietal vyjadriť k účasti v seriáli, až nakoniec došla scenáristom trpezlivosť a vysporiadali s niekdajšou hlavnou postavou po svojom a poriadne zlomyseľne.

Posledná scéna seriálu zachytáva dvojníka Charlieho, ako sa vracia domov a necháva si vrtuľníkom doviesť svoj legendárny klavír, na ktorom vznikli tie najabsurdnejšie reklamné spoty. Kým stihne otvoriť dvere, spadne naňho klavír a tentokrát už to nerozchodí. Pomsta hlavného showrunnera Chucka Lorreho bola dokonaná.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dva a pol chlapa #Charlie Sheen #Roseanne Barr #Roseanne #oseriáloch #The Conners