Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálové novinky majú problém. Sú len diétnou stávkou na istotu

Nová televízna sezóna v USA okrem nových sérií obľúbených seriálov prinesie aj kopec noviniek. Vyzerá to tak, že divákov najslabšie novinky za posledné roky v podaní celonárodných televízií. Je viac ako očividné, že tento rok tápu v kreatívnej slepej uličke. Novým seriálom chýba akási iskra, vybrané námety sú len stávkou na istotu, absentuje seriál, ktorý by mal prekvapiť. Omnoho zaujímavejší obsah sa presúva na malé káblové televízie alebo streamovacie služby.

20.09.2018 07:00
rookie, the rookie, nathan fillion, Foto:
Kedysi to bol Vtierka Castle, od septembra sa Nathan Fillion vráti na obrazovky ako začínajúci policajt "zelenáč".
debata (1)

1. The Rookie

Televízia ABC si tvorcov seriálu Vtierka Castle drží ako vo vatičke, aj napriek nezvládnutému záveru. Teraz prichádzajú s novinkou The Rookie, v hlavnej úlohe sa zjaví Nathan Fillion, niekdajší Castle a tentokrát stvárni prestarnutého policajného nováčika. Jeho život sa ocitol v slepej uličke a rozhodne sa so všetkým seknúť a začať odznova.

2. A Million Little Things

Aj televízia ABC chce vlastné This is Us, teda dramatický vzťahový seriál, ktorý pripúta milióny divákov k obrazovkám a budú prehnane prežívať osudy postáv. V septembri príde A Million Little Things, ktorý je „vykrádačkou“ This is Us. Tvorcovia neváhali dokonca kopírovať aj hudobný a vizuálny podklad. Len dej je „akože“ iný.

V This is Us sa sleduje osud jednej rodiny v tejto novinke diváci spoznajú partiu priateľov, ktorí sú ako rodina. Jeden z nich však spácha samovraždu a zanechá svoj posledný odkaz, ten zmení životy svojich priateľov. Začne sa pátranie po dôvodoch konania samovraha a popritom každý o samom sebe, ale aj o ostatných zistí, že pred sebou skrývajú rôzne tajomstvá, ktoré sa začne prevaľovať.

3. God Friended Me

Od septembra televízia CBS ponúkne dojemný príbeh zarytého ateistu, ktorý sa stretne s Bohom. Prvotná myšlienka zaváňa kontroverznou témou, ale seriál God Friended Me má ambíciu nenásilnou formou zabaviť diváka. V úlohe Boha sa neobjaví žiadny človek, so smrteľníkom sa spojí modernou cestou, prostredníctvom Facebooku. Hlavný hrdina Miles nikdy neokúsil silu viery a celej tejto téme sa oblúkom vyhýba.

Jeho životný príbeh sa začne v momente, keď ho o priateľstvo požiada sám Boh a ten nie neberie ak odpoveď. Či alebo nie, Miles sa s ním musí spojiť. Miles začne dostávať úlohy o nevinných ľuďoch, ktorým hrozí nebezpečenstvo a on jediný, kto môže zvrátiť ich neblahý osud. Stane sa akýmsi anjelom strážnym. God Friended Me má ambíciu v prvom rade potenciálnych divákov pobaviť, ale zároveň nastoliť témy, ktoré ich prinútia sa zamyslieť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Nathan Fillion #A Million Little Things #God Friended Me #The Rookie