Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spaceymu v Dome z kariet zakrútia krkom. Jeho koniec je krutý

Premiéra šiestej a poslednej série sa blíži. Netflix zverejnil ďalšie krátke promo, v ktorom v predstihu zodpovedal najpálčivejšiu otázku po sexuálnom škandále Kevina Spaceyho. Dlho sa špekulovalo, aký osud čaká jeho postavu Franka Underwooda. Teraz je to jasné.

07.09.2018 07:00
dom z kariet, house of cards, kevin spacey,... Foto:
Zvládne Dom z kariet dať dostatočnú bodku aj bez Kevina Spaceyho?
debata

Scenáristi sa ocitli v slepej uličke. Po vyhadzove herca z Netflixu museli prísť s riešením, ktoré by bolo dôveryhodné a nepodkopli vysokú kvalitatívnu úroveň tohto seriálu. Práve Dom z kariet bol prvý a prelomový seriál pre streamovací gigant a začala sa zlatá éra produkcie.

Pravidelný divák by sa asi len veľmi ťažko uveril tomu, že by egomaniak Frank Underwood len tak odišiel alebo zmizol z deja seriálu, aj keď po finále piatej série prišiel o stoličku prezidenta USA.

Zrejme toto poslúži ako odrazový mostík pre radikálne riešenie, s ktorým tvorcovia nakoniec museli prísť. Jediným možným scenárom bola smrť Franka Underwooda, práve o tomto variante sa špekulovalo a aj rátalo po tom, čo Spacey dostal hodinovú výpoveď a seriál sa otriasol v základoch.

Teraz je všetko jasné. Netflix zverejnil ďalšie krátke promo, z ktorého je jasné, že púť Kevina Spaceyho sa v seriáli skončí jeho smrťou. Stále sa však nevie, ako zo seriálového sveta odišiel. Otvára sa možnosť pre ďalšiu špekuláciu, ktorá hovorí o samovražde, pretože Frank neuniesol potupný koniec jeho politickej kariéry.

V poslednej sérii na jeho miesto prezidentky nastúpi jeho manželka Claire (Robin Wright), ktorá v mnohých smeroch je ešte horšou verziou svojho manžela a maximálne si užije vlastný vzostup politickej kariéry, keďže väčšinou bola vo Frankovom tieni.

Po prevalení sexuálneho škandálu Netflix stopol nakrúcanie poslednej série, Spacey dostal vyhadzov a produkcia sa musela začať odznova. Neskôr bolo natáčanie dokonca pozastavené a celá budúcnosť seriálu visela na vlásku. Pred časom herečka Robin Wright potvrdila, že sa reálne uvažovalo, že šiesta séria ani nevznikne. Nakoniec padlo rozhodnutie, že diváci si zaslúžia dostatočnú bodku.

Posledná séria bude mať však iba osem epizód a Netflix ju sprístupní 2. novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Robin Wright #Kevin Spacey #Dom z kariet