Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fešák z Gossip Girl je psychopat! Pre lásku spravil všetko, aj zabíjal

Kto by si nepamätal kultový seriál Gossip Girl, ktorý úspešne brázdil aj slovenské obrazovky? Herec Penn Badgley sa po rokoch vracia v novej úlohe. Mohlo by sa zdať, že jeho kariéra po skončení seriálu zapadne prachom. Nakoniec to tak nebude.

10.09.2018 07:00
you, penn badgley, Foto:
Hlavnou hviedzou psychologického thrilleru You je herec Penn Badgley, ten sa po rokoch vracia na obrazovky.
debata

V nedeľu mal premiéru jeho nový seriál s názvom You, ktorý si pod svoje krídla vzala malá americká televízia Lifetime, známa skôr svojimi reality šou. Do sveta ho bude šíriť Netflix a tak z novej psychologickej drámy sa môže stať veľký hit a uvidia ho milióny divákov.

You je adaptáciou knižného bestselleru z roku 2014 z pera Caroline Kepnes. Seriálová verzia počas prvej série dostane 10 epizód. Veľkou zaujímavosťou je, že ešte niekoľko týždňov pred televíznou premiérou bola potvrdená aj druhá séria. Televízia Lifetime si je istá úspechom seriálu, ktorý ukáže niekdajšiu hviezdu Gossip Girl v diametrálne odlišnej úlohe.

Herec Penn Badgley sa naposledy zaskvel v seriáli primárne určenom pre mladších divákov a bol tým najpozitívnejším hrdinom. Teraz si zahrá opäť hlavného hrdinu, ale bude tým, ktorého by nikto nechcel stretnúť. Stvárni psychopatického vraha Joea Goldberga, ktorý bude pre lásku vraždiť. Joe je psychicky narušená mladý muž, ktorý sa chorobe upína na vybrané osobnosti a „dobrej viere“ ich chráni. Lenže on vraždí tých, ktorí sú potenciálnou hrozbou pre jeho lásku.

Seriál odkryje krutú realitu sociálnych sietí, kde sa ľudia delia so svetom so všetkým a je to živnou pôdou pre stalkerov, ktorým týmto krokom uľahčujú ich choré konanie. Kontroverzný seriál vyvoláva búrlivé diskusie o jeho vhodnosti. Veľmi detailne ukazuje praktiky psychopata, zároveň sa odzrkadľuje jeho prirodzená túžba po láske, aj keď túto túžbu realizuje trestuhodným spôsobom.

You okrem známeho mena hlavného hrdinu láka aj hlavnou ženskou postavou. Tou je herečka Shay Mitchell, známa zo seriálu Roztomilé mrchy (Pretty Little Liars), ktorý je stále s úspechom vysielaný aj na Slovensku. Jej postava Peach zažije najdesivejšie dobrodružstvo, keď bude v hľadáčiku psychopata, ktorý sa „zamiloval“ do Beck (Elizabeth Lail).

Spočiatku romanticky vyzerajúci seriál sa veľmi rýchlo zmení na horor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl #Penn Badgley #Shay Mitchell #oseriáloch #You