Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kultová Teória veľkého tresku to má spočítané! Dvanásta séria bude posledná

To, o čom sa špekulovalo už nejaký ten čas, sa potvrdilo. Najsledovanejší sitkom - Teória veľkého tresku - končí po dvanástich rokoch. Fanúšikov od septembra čaká posledná dvanásta séria.

23.08.2018 07:00
teória veľkého tresku, the big bang theory, big... Foto:
Seriáloví fanúšikovia sa musia zmieriť s tým, že dvanásta séria sitkomu bude naozaj posledná.
debata (5)

Televízia CBS prichádza o svoje zlaté vajce. Ani roky vysielania neubrali tomuto kultovému seriálu divákov, teraz sa budú musieť zmieriť s nekompromisným verdiktom. Hoci už sú dávno tie časy preč, keď to seriál o geekoch a čudákoch a postupom rokov sa zo seriálu stali Priatelia pre novodobú generáciu mladých, scenáristi dokázali udržať ako také svieže tempo.

Počet sérii z roka na rok prirodzene rástol, keďže krivka sledovanosti sa šplhala k rekordom a pre televíziu bola Teória veľkého tresku vždy istotou ostatných jedenástich televíznych sezón. Tá nadchádzajúca však bude posledná. Jedenástu sériu si v priemere pustilo len v USA 18.9 milióna divákov.

Seriál zinkasoval dvojité obnovenie po desiatej sezóne a už vtedy sa otvorene začalo hovoriť o tom, že toto predĺženie bude zaručene posledné a herci nebudú ďalej ochotní pokračovať v ikonických postavách, ktoré sa s nimi zrejme potiahnu do konca kariéry. Jim „Sheldon“ Parsons, Kaley „Penny“ Cuoco alebo Johnny „Leonard“ Galecki tieň svojich charakterov už neprekročia.

Dlhoročné účinkovanie si časom vypýtalo daň za úspech a televízia počas posledných rokov musela hercom poriadne priplatiť, aby sa seriálu neotočili chrbtom. Televízia rozdelila hviezdy na dve kategórie a ťahúny seriálu dostali vyššie honoráre, ako ostatné hlavné postavy. Trojica už spomínaných hercov sa pravidelne na popredných priečkach najlepšie platených seriálových hercov a podobne ako pri legendárnych Priateľoch, tak aj oni za každú epizódu inkasujú šesťciferné sumy.

Ani to ich však nepresvedčilo, aby nedodržali slovo a so seriálom sa rozlúčili počas nadchádzajúcej dvanástej série, ktorá štartuje v závere tohtoročného septembra. CBS ešte počas leta celú situáciu chcela zachrániť ešte tučnejšími šekmi a veľkolepo oznámila, že sa rozbehli intenzívne rokovania o potenciálnej 13. sérii. Vtedy zástupcovia televízie boli mimoriadne optimistickí a verili, že dospejú k úspešnemu koncu. Nestalo sa a len pred pár hodinami oznámili, že Teória veľkého tresku sa naozaj skončí po dvanástich rokoch.

Ešte v januári tohto roka herec Johnny Galecki prezentoval svoj, ale aj ostatných kolegov a nepriamo potvrdil, že ďalšie pokusy televízie o možnú dohodu nebudú úspešné. Podľa jeho slov sú herci stotožnení s tým, že práve nadchádzajúca dvanásta sezóna je tým míľnikom, pri ktorom si povedia, že stačí a konečne sa vrátia k svojim životom a rodinám.

O konci hovorili nielen herci, ale aj samotní showrunneri. Steve Holland dokonca potvrdil to, že podľa jeho informácií je dvanásta séria finálová. Neskôr však veľmi rýchlo dodal, že nateraz sa vie, že majú k dispozícii ešte jednu sezónu a čo bude nasledovať je vo hviezdach.

„Sme nekonečne vďační fanúšikom Teórie veľkého tresku za ich podporu počas posledných dvanástich sezón. Spolu so štábom a hercami si extrémne vážime úspechu, ktorý seriál dosiahol a finálová séria spolu s poslednou epizódou prinesie epické ukončenie“, uvádza vyhlásenie televízie CBS, štúdia Warner Bros. a autora Chucka Lorreho.

Útechou pre skalných divákov môže byť úspešný spin-off o mladom Sheldonovi, ktorý spolu s poslednou sériou staršieho súrodenca vstúpi do druhého roku vysielania. Po skončení Teórie sa pozornosť „trúchliacich fanúšikov“ presunie práve sem a predpokladá sa, že sa sledovanosť neprepadne.

Teória veľkého tresku má na konte 52 nominácii na cenu Emmy, pričom 10 z nich premenila aj na víťazstvo. Posledná epizóda bude odvysielaná v máji 2019. Na konte bude mať 279 odvysielaných epizód a ho seriálovej histórie sa zapíše ako najdlhšie vysielaná multi-kamerová komédia.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch