Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poznáte slovenský Bermudský štvoruholník? Okúsite najdesivejšiu záhadu

Knižný bestseller Jozefa Kariku dostal filmovú aj seriálovú podobu. Trhlina ukáže desivé svedectvo o najväčšej záhade v dejinách Slovenska. Pozrite si prvé teasre, ktoré avizujú príchod jedného z najlepšie spracovaných seriálov posledných rokov.

03.09.2018 07:00
debata (2)

Hrôzostrašné historky o záhadných zmiznutiach ľudí v okolí Tribeča sú známe už niekoľko storočí, najmä obyvatelia blízkeho okolia celé generácie tradujú príbehmi o tom, ako zmizli nevinní obyvatelia a buď sa nikdy nevrátili alebo sa za záhadných okolnosti zjavili po mesiacoch a už nikdy sa psychicky nespamätali. Slovenský Bermudský štvoruholník je územie ohraničené mestami Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany a Partizánske.

Sú to len ľudové príbehy, ktorými rodičia strašili svoje deti, aby nechodili hlboko do lesov? Alebo sa zakladali na pravde?

Režisérom minisérie je Peter Bebjak, ktorý je podpísaný aj pod oceňovanou Čiarou alebo kriminálkou Za sklom, či ďalšími seriálovými projektmi. Zaujímavosťou Trhliny bude dvojitá premiéra. Začiatkom budúceho roka sa dostane do kín filmová verzia a neskôr sa desivý príbeh dostane na obrazovky televízie JOJ, ktorá je koproducentom, v podobe trojdielnej minisérie, pričom celý príbeh oproti filmovej verzii značne rozšírený do detailov.

Pre tých, ktorí nečítali knihu Jozefa Karika alebo nikdy nepočuli o tribečskej záhade je tu anotácia pripravovanej minisérie. Čerstvo promovaný a nezamestnaný inžinier Igor sa v snahe zarobiť nejaké peniaze náhodou dostane k záznamom pacienta psychiatrickej liečebne Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo a už nikdy sa nespamätal.

Igor v starých dokumentoch vidí najmä dobrý materiál pre svoj blog a príležitosť, ako zarobiť ďalšie peniaze. Preto pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda.

Pátranie ho dostane až na život ohrozujúcu výpravu na samotný Tribeč. Spoločnosť mu robí priateľka Mia, ktorá má dobré dôvody pochybovať o Igorovej úprimnosti. Ide s nimi aj nadšenec záhad Andrej, ktorý si na výpravu nesie aj jedno tajomstvo a nekompromisný realista a skeptik Dávid.

Igor túži hlavne po senzácií a čaká, kedy sa Andrejova viera v mystériu dostane do konfliktu s Dávidovou snahou dokázať, že celá záležitosť je iba výmysel. Hlboko v horách ale postupne odhaľujú skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie než akákoľvek fantázia a zažijú čosi, čo sa vymyká chápaniu.

V hlavných úlohách sa predstaví Matej Marušin, Tomáš Maštalír, Mária Bartalos Havranová, Juraj Loj, Tomáš Mishura, Jaroslav Mottl a iní.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #Peter Bebjak #oseriáloch #Mária Havranová #miniséria Trhlina