Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Britská kráľovská rodina prišla o trón. Seriál o nej čelí šokujúcemu zrušeniu

Čo je rizikom malých televízií? Že robia neuvážené kroky a rušia seriály bez väčšieho uváženia. To je aj prípad televízia E!, ktorá pred pár dňami oznámila, že nebude naďalej pokračovať v nakrúcaní komediálnej drámy The Royals.

23.08.2018 07:00
the royals, Foto:
Fiktívna kráľovská rodina dopanovala. Hľadá sa pre nich nový domov.
debata

Príbeh o fiktívnej britskej kráľovskej rodine bol prvým skriptovým počinom tejto televízie a slávil úspech po celom svete. E! zrušila aj svoj druhý seriál The Arrangement a zostala bez pôvodnej hranej tvorby.

Pokračuje však s reality šou s Kardashiankami a rôznymi variáciami s rôznymi členkami tohto klanu. Táto televízia si teda vybrala smer, akým sa chce uberať. Problémom je, že sa kvalitatívne vracia späť o niekoľko rokov, kým sa vedenie nepustilo do vlastnej tvorby a prvou lastovičkou boli práve The Royals.

Kráľovský klan Henstridgeovcov končí svoju púť po štyroch sezónach, pričom posledná séria mala premiéru na jar tohto roka. The Royals boli charakteristickí tým, že sa produkcii vôbec nešetrilo a preto ho mohla televízia predávať do celého sveta a kvalitou spracovania sa vyrovnal, častokrát aj prekonal konkurenciu. O to viac je zarážajúce, že seriál pokračovať nebude a hlavným vinníkom, paradoxne, nie je nízka sledovanosť, ale sexuálny škandál.

Posledné mesiace sa prakticky pravidelne prevalia staré hriechy hercov a tvorcov a nebolo to inak ani pri showrunnerovi The Royals – Markovi Schwahnovi. Objavili sa viaceré obvinenia voči nemu a dokonca mal obťažovať aj herečku Alexandru Park, ktorá stvárnila princeznú Eleanor. Televízia bola nekompromisná a Schwahn dostal okamžitú stopku a štvrtá séria sa natočila už bez neho.

Rozhodovanie o budúcnosti seriálu však očividne záležalo na ňom, keďže ho celý kreatívne podchytený. E! radšej dala ruky preč, akoby zariskovala pokračovanie s úplne novým tímom tvorcov. Štúdio Lionsgate, ktoré seriál vyrába naopak neskladá zbrane a okamžite sa rozbehlo hľadanie nového domova.

Pozornosť sa opäť upriamuje na streamovacie spoločnosti, kde by The Royals dokonale zapadli a najmä seriál potrebuje veľkú kreatívnu slobodu, ktorú mu klasické stanice nevedia zaručiť. Každá jedna séria bola mimoriadne kontroverzná, uletená, egocentrická, škodoradostná, zlomyseľná a teda úplne neštandardná.

Navyše seriál opantal mladších divákov, čo len podčiarkuje atraktivitu pre toho, kto sa rozhodne ho zachrániť. Pozornosť sa tradične obracia najmä na Netflix, ktorý tento rok takýmto istým spôsobom zachránil Lucifera. Rovnako ako pri The Royals mal silnú fanúšikovskú základňu, ktorá seriál sledovala rôznymi online spôsobmi a vyhýbali sa tradičnému sledovaniu v TV. Televízia FOX to vyhodnotila tak, že má nízku sledovanosť a po troch sezónach ho zrušila. Po mesiaci intenzívnych bojov aj zo strany fanúšikov našiel svoj nový domov.

Štvrtá séria The Royals nebola pripravená na ukončenie a príbeh rozhodne nerátal s tým, že sa skončí. Práve naopak. Vygradovaná zápletka si pýta pokračovanie, keď nenávidený kráľ Robert prinútil svoju poradkyňu k manželstvu a vedel aj chystanom puči proti nemu zo strany jeho najbližších a chystal kráľovskú pomstu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elizabeth Hurley #The Royals #oseriáloch