Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci neprídu skrátka. Nova International ponúkne pôvodnú tvorbu bez odmedzení

Už viac ako rok môžu slovenskí diváci sledovať obľúbené programy českej televízie Nova prostredníctvom mutácie International. Túto jeseň neprídu o svoje obľúbené seriály a programy. Narozdiel od mutácie Prima Plus, ktorá mimoriadne obmedzenú ponuku pre Slovensko ešte skresáva. U našich susedov sa začína nová televízna prekvapujúco skoro, na nové diely seriálov sa môžu tešiť Slováci už od tohto pondelka.

20.08.2018 07:00
ulica, ulice, Foto:
Na Nova International sa po letnej pauze vráti aj obľúbený denný seriál Ulica.
debata

Slovenskí diváci boli odjakživa zvyknutí na šírenie českých staníc aj u nás a preto dobre poznajú seriály vysielané aj na TV Nova a aj majú obľúbené tváre. Od pondelka, 20. augusta, štartuje už 14. sezóna obľúbeného denného seriálu Ulica. Po letnej pauze budú plynulo pokračovať osudy obyvateľov fiktívnej pražskej ulice a prídu aj noví susedia, ktorí zamiešajú kartami v už tak komplikovaných vzťahov.

Programy a seriály bez obmedzení

Posledný augustový týždeň bude ešte bohatší na premiéry. Od 27. augusta sa vráti seriál Špecialisti, v hlavných úlohách s Davidom Prachařom, Janom Zadražilom, Jakubom Štáfekom, Zuzanou Kajnarovou a Gabrielou Míčovou. Nové príbehy budú ešte atraktívnejšie, bude sa hľadať šialený deviant, ale aj vrah na svadbe.

Utorky a štvrtky, od 28. augusta, budú už tradične patriť Ordinácii v ružovej záhrade, ktorá sa v Čechách stále teší vysokej sledovanosti a seriál vstupuje do 14. série. Podobne ako pri Ulici sa do svojich úloh lekárov vrátia staré známe tváre ako Zlata Adamovská, Jan Čenský, Dana Morávková, samozrejmosťou budú aj nové postavy.

Stredy počas jesene budú na Nova International v znamení pôvodných šou. Slováci si budú môcť užiť premiérové epizódy Výmeny manželiek, ktoré sú charakteristické tým, že sú oveľa kontroverznejšie a vyhrotenejšie ako slovenská verzia. Českí diváci si obľúbili aj šou, ktorá sa vysielala na Slovensku ako Baby boom. V českej verzii má program názov Malé lásky a nové epizódy budú nasledovať hneď po Výmene manželiek.

Vo štvrtok, 30. augusta, budú môcť aj Slováci spoznať nový publistický program Život vo hviezdach. Od soboty, 1. septembra, odštartuje piata séria šou Tvoja tvár znie povedome. Diváci si teda budú môcť porovnať slovenskú a českú verziu, keďže Markíza bude vysielať novú sezónu v nedeľu. V českej verzii bude hviezdiť aj aktuálna Superstar Tereza Mašková. Prvá septembrová nedeľa prinesie premiéru nových epizód obľúbenej kriminálky Dáma a kráľ.

Neskôr počas jesene sa objavia v premiére programy o 10 rokov mladší, moderovať ho bude speváčka a herečka Monika Absolonová. Vráti sa aj obľúbená moderátorka Tereza Pergnerová so šou Misia nový domov, v ktorej bude pomáhať vylepšiť bývanie rodinám, ktoré sa ocitli v zúfalej životnej situácii. Na Slovensku sa vysielala obdobná verzia s Janou Hospodárovou.

V príprave je aj ďalšia sezóna Masterchefa Česko, Utajovaného šéfa a seriálu Polície Modrava.

Nova chce stále prinášať na Slovensko dobré programy

„Ako jedna z najsilnejších značiek na českom televíznom trhu je naším cieľom prinášať slovenským divákom vždy tú najlepšiu zábavu, dôveryhodné spravodajstvo i nové formáty. Ponúkame atraktívny obsah pre celú rodinu. Sila našej programovej schémy spočíva nielen v zabehaných a divácky dlhodobo obľúbených reláciách, ale aj v pokračovaní úspešných novších seriálov a neustálom prinášaní noviniek. A počas jesennej sezóny ich naozaj nebude málo,“ povedala Alex Ruzek, riaditeľka sekcie programu skupiny Nova.

Samozrejmosťou budú aj premiéry obľúbených magazínov ako Víkend a Prásk a nebude chýbať ani spravodajstvo. Hoci Nova International rovnako ako Prima Plus väčšinu programu vypĺňa starými reprízami, počas tejto jesene podvečery a večery už budú patriť len premiéram obľúbených českých programov bez akýchkoľvek obmedzení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nova International #oseriáloch