Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké sklamanie! Obľúbené Gilmorky sa tak skoro nevrátia

Netflix, ktorý priviedol po rokoch späť kultový seriál Gilmore Girls (Ženy z rodu Gilmorovcov) v blízkej budúcnosti neplánuje nové epizódy.

01.08.2018 07:00
gilmore girls, gilmore, lorelai, rory, lauren... Foto:
Milované Gilmorky skorý návrat nečaká.
debata

Streamovací gigant v závere roka 2016 priniesol túžobne očakávanú minisériu s názvom A Year in the Life, v ktorej sa fanúšikovia po desiatich rokoch vrátili do mestečka Stars Hollow a v štyroch špeciálnych filmoch videli uzavretie príbehu, po ktorom túžili.

Pôvodný seriál sa skončil po siedmej sérii otvoreným koncom a nikdy neutíchli požiadavky divákov, aby televízia túto krivdu napravila a pripravila dostatočný koniec. Mnohé seriály si museli počkať až na novú éru streamovacích služieb, vďaka ktorým sa nejeden seriál dočkal pokračovania. To bol prípad aj Gilmore Girls.

Netflixu sa podarilo priam nemožné a do špeciálnych epizód sa vrátili všetky postavy a bol to jeden z najlepších revivalov novodobej televíznej histórie. Vrátili sa aj pôvodní tvorcovia, ktorí už nespolupracovali na poslednej sérii svojho seriálu, čoho dôsledkom bol aj otvorený koniec.

Epizódy Winter, Spring, Summer a Fall mali dať záverečnú bodku za pôvodným seriálu a svojim spôsobom ju dali, no tvorcovia – manželia Palladinovci – sa opäť pohrali so slovíčkami a aj divákmi. Miniséria tú bodku dala a kruh pôvodného seriálu sa uzavrel, lenže v posledných sekundách sa otvorila úplne nová kapitola, ktorá v sebe skrýva dostatočný potenciál na plnohodnotné pokračovanie seriálu.

Scenáristi vždy mali v pláne na konci príbehu použiť magické štyri slová a tak sa aj stalo. Rory oznámila svojej mame, že je tehotná a zopakuje sa tak príbeh o slobodnej matke, ktorému sa mala Rory vyhnúť.

Ošiaľ okolo pokračovania Gilmoriek preto neutíchol, práve naopak. Fanúšikovia pokračujú v burcovaní, aby sa seriál vrátil s novými epizódami a začala sa mapovať éra Rory ako matky a pátranie po otcovi jej dieťaťa. Kandidátov je niekoľko a iste by bolo zaujímavé sledovať, aká bude Lorelai stará mama. Bude ako Emily?

Prípravy návratu kultového seriálu trvali Netflixu viac ako rok. Museli sa vystavať opäť nové kulisy, nič z pôvodného seriálu sa nezachovalo. Filmári museli stavať nanovo podľa starých epizód.

Teraz je situácia už lepšia, všetko však zlyháva na tvorcoch. V roku 2017 padlo oficiálne rozhodnutie, že Gilmore Girls sa vrátia – minimálne – ešte raz v ďalšej minisérii. Problém nastal s tvorcami, ktorí v tom čase už pracovali pre konkurenčný Amazon a kde slávia úspech s novým seriál Marvelous Mrs. Maisel. Majú však v zmluve, že ak budú mať plnohodnotný príbeh pre pokračovanie Gilmoriek, tak môžu bez sankcii opäť preskočiť na nejaký čas k Netflixu.

A tu je kameň úrazu. Ten príbeh stále chýba. To bránilo návratu Lorelai a Rory už skôr, tvorcovia chceli svojej srdcovke dopriať to, po čom túžili a čo mali pôvodne naplánované. Teraz sa história opakuje. Všetci chcú pokračovať v príbehu, aj herci, aj tvorcovia. Musí však vzniknúť kreatívne šťavnatý scenár, s ktorým bude mať význam pokračovať.

Počas víkendu Netflix na veľkej tlačovej konferencii Television Critics Assoc. summer press tour sa jeho zástupcovia vyjadrili aj k potenciálnemu pokračovaniu.

Prišla však veľmi zlá správa. Viceprezidentka Netflixu oficiálne potvrdila, že druhý revival nie je momentálne na programe dňa a v najbližších rokoch by diváci nemali očakávať ďalšie epizódy. „Nateraz neprebiehajú žiadne diskusie na túto tému“, povedala Cindy Holland a doplnila, že tvorcovia vedia, že môžu kedykoľvek prísť a predložiť návrh scenára, ktoré by boli predzvesťou prípravy nových epizód.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Ženy z rodu Gilmorovcov #GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE #oseriáloch