Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sú to ľudia na nesprávnom mieste? Jojka ukáže (ne)reálnu politickú scénu

Nová televízna sezóna plná premiér a nových seriálov sa nezadržateľne blíži. Do vysielania sa rúti aj nový seriál Ministri, ktorý mnohým zdvihne žlč. Satiricko-komediálny seriál si síce bude uťahovať z fiktívnych politikov, avšak nuansy s realitou budú kruto nápadné.

08.08.2018 07:00
seriál ministri, ministri, tomáš maštalír,... Foto:
Jevgenij Libezňuk, Tomáš Maštalír a Milo Kráľ v seriáli Ministri.
debata (2)

Narozdiel od kriminálky Za sklom, ktorá drsnou formou poukazovala na rôzne prepojenia, Ministri nato pôjdu z opačnej strany. Tej humornej. Aj keď pri mnohých scénkach mnohým zamrzne úsmev na tvári. Ako vždy platí, že podobnosť s realitou je čisto náhodná a niečo podobné sa môže diať na politickom nebi kdekoľvek na svete. Alebo nie?

„Alternatívna slovenská realita“ bude spočívať vo vláde jednej strany, ktorá dosiahla dostatočne vysoké preferencie, aby vládla sama. Na čele tejto vlády stojí najväčší narcis a egomaniak, ktorý urobí naozaj čokoľvek, aby dosiahol všetko, čo chce a aby jeho vládnutie nikdy neskončilo. Pomáhajú mu pritom jeho lojálni ministri – bizarné a svojské postavičky klamárov, podvodníkov, bývalých väzňov či vekslákov, až po obyčajnú tetu z dediny, ktorá je „zhodou okolností“ krstnou mamou premiéra. Celá vláda je založená na princípe rodinných, či kamarátskych vzťahov z detstva.

Toto status quo naruší nový element v pilotnej epizóde – mladý nevinný chlapec Daniel, z ktorého premiér spraví ministra životného prostredia. Premiér je spokojný, lebo verejnosť prijme nového ministra s nadšením, dokonca im raketovo rastú preferencie. Ostatní ministri sa prítomnosti cudzinca vo vláde zatiaľ neobávajú, sú si totiž istí, že ho časom spracujú.

V hlavných úlohách sa predstaví Tomáš Maštalír ako premiér, Milo Kráľ ako hovorca premiéra, Helena Krajčiová ako ministerka spravodlivosti, Jana Oľhová ako ministerka sociálnych vecí a rodiny a premiérova krstná mama, Lukáš Latinák ako minister školstva, Jozef Vajda akonminister zdravotníctva, Marián Miezga ako minister vnútra, Richard Stanke bude minister obrany, Michal Režný bude minister životného prostredia. Nebude chýbať ani prezident SR v podaní Jevgenija Libezňuka.

Pozrite si exkluzívny pohľad do zákulisia nakrúcania nového seriálu. Portál oserialoch.sk strávil deň s Ministrami.

Z nakrúcania seriálu Ministri Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Marián Miezga a Michal Režný v seriáli Ministri.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #oseriáloch #seriál Ministri