Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripútajte sa! Pokračovanie Star Treku vyzerá priam neodolateľne

Tento rok je zrejme zakliaty, čo sa týka pokračovaní úspešných seriálov. Na rok 2019 sa presúva aj pokračovanie najnovšieho Star Trek seriálu. Našťastie, aspoň, v tomto prípade sa druhá séria objaví hneď na začiatku.

27.08.2018 07:00
star trek, discovery, Foto:
Druhá séria sa objaví začiatkom budúceho roka. Rozplynuli sa nádeje, že sa produkcia nových epizód stihne ešte počas tejto jesene.
debata

Najsledovanejšia televízia v USA spustila minulý rok vlastnú streamovaciu službu CBS Access a ako lákadlo ponúkla nový Star Trek seriál v podtitulom Discovery. Príbeh o dekádu predchádza hlavným udalostiam, ktoré sa stali v starších seriáloch tejto značky. Jedna sága úspešne brázdi filmové plátna a chystá sa už štvrté pokračovanie, na televíziu sa niekoľko rokov zabúdalo.

Najnovší spin-off, ktorý je pomenovaný po vesmírnej lodi Discovery však ukázal, že tento svet je nekonečnou studnicou inšpirácie a priniesol skvelú akciu, herecké výkony, príbeh a najmä špeciálne efekty. Tým, že seriál nie je určený pre plnoformátové televízie, ale pre streamovacie služby (v USA ho šíri domovská CBS All Access, celosvetovo je patronátom Netflixu), dostali tvorcovia štedrý rozpočet, dostatok času na prípravu, čo sa okamžite odrazilo na výsledku.

Lenže pozitíva, ktoré prináša väčšia sloboda pri produkcii sa odrážajú na rýchlosti výroby nových epizód. Tá nie je pod tlakom ako pri plnoformátových televíziách. Aj preto sa premiéra novej série odsúva až na začiatok budúceho roka a nestihne sa jesenná premiéra.

Prvá 15-dielna séria bola prepracovanou vesmírnou jazdou, kde nechýbali vesmírne bitky, nekonečná vojna s Klingónmi, ale aj cestovanie do alternatívnej reality. Záver divákov nechal v nekonečnom napätí, keď sa posádka Discovery ocitla zoči voči legendárnej lodi Enterprise.

Toto bude odrazový mostík pre zápletku druhej série, ktorá priamo nadviaže na finále predchádzajúcej sezóny. Po návrate Discovery z alternatívnej reality sa posádka dozvedela, že Klingóni zatlačili Federáciu a získali veľkú prevahu vo vojne. Discovery ako jediná účinná zbraň sa teraz musí spojiť s posádkou legendárnej Enterprise, aby zvrátili vojnu vo svoj prospech a zachránili galaxiu.

Prvá ochutnávka z druhej série vyzerá viac ako lákavo. Opäť divákov čakajú skvelé efekty, veľa akcie, humorných vsuviek, ale najmä postavy, ktoré pozná každý fanúšik sci-fi žánru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #Star Trek: Discovery