Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Za sklom bude pokračovať! Nová séria bude inšpirovaná vraždou novinára Kuciaka

Niekoľkomesačným dohadom a špekuláciám je koniec! Televízia JOJ v utorok oficiálne potvrdila vznik tretej série kriminálky Za sklom.

17.07.2018 12:33 , aktualizované: 13:36
Za sklom 2, Foto:
Jeden z najdrahších seriálov súčasnosti sa dočká aj tretej série.
debata (11)

Po úspechu druhej série, ktorá mala mimoriadne komplikovanú cestu k divákom, nebolo dlho jasné, či televízia bude pokračovať v nakrúcaní. Pokračovanie stiahli po prvej epizóde v novembri minulého roku. Následne sa šesť mesiac hľadal vhodnejší vysielací slot. Jojka chcela dopriať seriálu priestor v hlavnom vysielacom čase, čo bolo aj oficiálne zdôvodnenie rýchleho stiahnutia, hoci sa množili dohady, že za odprataním seriálu sú politické tlaky, keďže dej veľmi trefne naznačoval, z koho si bral inšpiráciu.

Nakoniec sa druhá séria odvysielala počas tohtoročného mája a zaznamenala úspech. Sledovanosť sa z týždňa na týždeň zvyšoval. Prvé epizódy štartovali na 15% trhovom podiele a výkonovo sa skôr približovali k Semaforu alebo Hotelu. Postupne sa krivka začala dvíhať a tretia a štvrtá epizóda prekonala 16% hranicu a atakovala 17% podiel. Seriál dokonca ustál aj konkurenciu hokejového šampionátu a ďalšie epizódy potvrdili vzostup na 17.5%.

Samotné finále bolo najúspešnejšou epizódou celej druhej série. Celkovo si ho pozrelo 376-tisíc Slovákov (podiel 19.4%), v komerčnej cieľovke 12–54 sa so seriálom rozlúčilo 210-tisíc divákov (podiel 20.4%). Práve táto epizóda ako jedina prekročila hranicu dvadstiatich percent.

Druhá séria bola charakteristická aj tým, že sledovanosť kontinuálne rástla, narozdiel od prvej série, ktorej výkon postupne klesal, aj napriek tomu si udržala takmer 19% podiel. Osem nových epizód túto jar mali priemernú sledovanosť, v cieľovke 12+, na úrovni 7.4% s trhovým podielom 16.9%. V komerčnej cieľovke 12–54 to bol 6% sledovanosť a podiel na trhu 17.5%.

Na novej sérii budú naďalej spolupracovať pôvodní tvorcovia okolo režiséra Petra Bebjaka, scenáristicky ďalšie pokračovanie opäť zastreší duo Valeria Schulczová a Roman Olekšák. Príbeh sa opäť zameria na zložité politicko-spoločenské vzťahy a nálady a mimoriadne napätie v spoločnosti, keďže bude zapracovaná zápletka s vraždou novinára Kuciaka. Podľa hovorkyne televízie JOJ – Lucie Kulihovej – sa s produkciou novej série začne v lete 2019. Opäť podobnosť s realitou bude čisto náhodná.

Za sklom 2 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír ako vyšetrovateľ Tibor Maxovský.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch