Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tí zhora tvrdili, že prišli v mieri. Klamali!

Seriál V sa síce dočkal len dvoch sezón, doteraz sa však oddaní sci-fi fanúšikovia radi vracajú. Televízia ABC v rokoch 2009 - 2011 ponúkla novú verziu legendárneho seriálu, pre zlé nasadenie sa veľmi rýchlo skončil. Prvá séria sa stala obrovským hitom a najsledovanejšou novinkou roka, aj napriek tomu, že štartovala mimo hlavnej sezóny. Nepochopiteľne na štart druhej série sa čakalo viac ako rok a televízia z trinástich epizód natočila len desať. Zlyhali aj scenáristi, ktorí zo seriálu s veľkým nápadom spravili vzťahovú telenovelu a diváci druhú sériu neprijali. Televízia nečakala a seriál bez konca zrušila, pre nízku sledovanosť a vysoké náklady na výrobu.

17.07.2018 07:00
debata
Seriál V bol charakteristický aj skvelým... Foto: Bob D'Amico/ABC
V, seriál V, Seriál V bol charakteristický aj skvelým hereckým obsadením (zľava): Logan Huffman ako Tyler Evans, Laura Vandervoort ako Lisa, Scott Wolf ako Chad Decker, Elizabeth Mitchell ako Erica Evans, Joel Gretsch ako Father Jack, Morena Baccarin ako Anna, Morris Chestnut ako Ryan Nichols a Lourdes Benedicto ako Valerie.

Príbeh sa začína v momente, keď sa nad hlavami ľudstva v najväčších mestách sveta objavia vesmírne lode. V uliciach vypukne panika, kým sa vystrašeným pozemšťanom prihovorí veliteľka lodí Anna a všetkých zázrakom upokojí. Tvrdí, že prišli v mieri a chcú sa podeliť s ostatnými o ich vedomosti. Očarené ľudstvo jej sadlo na lep. Teda až na malú skupinku, ktorá vytvorila skupinu vzbúrencov. Ťažko sa dalo veriť mierumilovným úmyslom Návštevníkov.

Vlády, ľudia boli presvedčení, že prišli v hodine dvanástej a s nadšením prijímali ich pomocnú ruku. Liečia ľudí od všetkých chorôb, Anna šíri okolo seba pozitívnu energiu, vystupuje v televízii, kde deklaruje ich šľachetnosť a celý svet jej leží pri nohách. Zdá sa, že obsadenie planéty bude ľahšie, ako si myslela.

Hnutie odporu, ktoré sa skladá z Návštevníkov, ktorí sa pred rokmi infiltrovali na Zem a snažia sa naverbovať aj ostatných ľudí. Pripojí sa k nim aj agentka FBI Erica Evans, ktorá pri pátraní po teroristoch objaví dôkazy o pravých úmysloch Návštevníkov. Musí byť však veľmi opatrná, keďže Návštevníci sa rýchlo zbavujú ľudí, ktorí prestanú veriť ich úmyslom.

Aby Návštevníci posilnili svoju pozíciu na Zemi, začali „zamestnávať“ mladých ľudí ako vyslancov mieru, ktorí presviedčajú a deklarujú dobrú vôľu Návštevníkov. Sami však netušia, že sú tajnými špiónmi a vďaka nim Ana vidí všetko. Erica tak musí zachrániť svojho syna a dokázať svetu, že Návštevníci čakajú len na vhodnú príležitosť ako ovládnuť ľudstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #V #oseriáloch