Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Končiaci upíri zavraždili milovanú postavu a chystajú ďalšie pokračovanie

Upírske seriály nepovedali posledné slovo! Najlepšie časy majú rozhodne za sebou, ešte však majú čo povedať. Hoci sa čoskoro skončí piata séria The Originals, na jeseň štartuje ďalší spin-off seriál.

26.07.2018 07:00
debata
Konca seriálu sa nedožila Hayley (vľavo), jej... Foto: The CW
the originals, originals, hayley, hope, Konca seriálu sa nedožila Hayley (vľavo), jej seriálová Hope je symbolom budúcnosti. Práve o nej bude ďalší spin-off seriál, ktorý nadviaže na The Originals.

Doba, keď diváci sedeli pri obrazovkách a boli očarení Upírskymi denníkmi (The Vampire Diaries) je očividne preč. Tento žáner síce neláme rekordy sledovanosti, stále však má zaujímavú divácku základňu, ktorá si žiada ďalšie pokračovanie. To aj dostanú v podobe už tretie upírskeho seriálu, ktorý bude vychádzať z už skončených Upírskych denníkov a práve končiacich The Originals. Novinka Legacies sa dostane na obrazovky 25. októbra a ešte viac rozvinie odkaz starších seriálových súrodencov.

Ešte predtým však musia posledné slovo povedať Pôvodní upíri v The Originals. Záverečná séria bola pre tento seriál zázrakom. V časoch, keď sa vysielal s Upírskymi denníkmi, tak sledovanosť bola dostatočná nato, aby prichádzali nové série. Lenže po odstavení pôvodného seriálu, z ktorého Pôvodní vychádzajú, prišla kríza. Tretia séria mala katastrofálne výsledky pod miliónom divákov. Vtedy televízia spozornela a urobila kreatívne zmeny, štvrtá séria mala len trinásť epizód z pôvodných 22 a vysielanie sa vysunulo do menej atraktívneho času.

Štvrtá séria sa spamätala a bola tým najlepším, čo prvý spin-off predviedol. Skrátená séria bola vykúpením. Príbeh nehaproval, mal nápad a vyhol sa umelému naťahovaniu. Zbesilú jazdu ocenili aj diváci a krivka poskočila nad pomyselný milión. Stále to však bolo málo nato, aby tento seriál mohol mať dlhšiu víziu pokračovania. Prišlo preto rozhodnutie ukončiť ho po piatej sérii.

Tvorcovia tak dostali veľkorysý priestor vopred pripraviť záverečný príbeh, ktorý uzavrie príbehy niektorých postáv, iní budú pokračovať. The Originals túto šancu chytili za pačesy a rozbehli poriadne krvavú labutiu pieseň. Po šokujúcom finále štvrtej série, ktoré nútene rozdelilo Pôvodnú rodinu upírov sa dej posunul o ďalších sedem rokov neskôr.

Temnota, ktorá sa usídlila v ich telách chráni Hope, dcéra Klausa a Hayley a teda ďalšiu generáciu klanu Mikaelsonvcov. Teraz už tínedžerka Hope, ktorá je mixom upíra, vlkolaka a čarodejnice je pre mnohých hriechom prírody a chcú jej hlavu. Ona však rieši (ne)obyčajné problémy a trpí, že jej rodina sa nemôže viac stretnúť, inak sa temnota opäť spojí a zničí všetkých. Práve pripravovaný spin-off sa zameria na Hope a jej život po skončení The Originals.

Záverečná séria má svoju polovicu za sebou a diváci opäť dostali dávku toho, načo sú zvyknutí. Upíri a iné nadprirodzené kreatúry stále medzi sebou bojujú a pritom nad všetkými visí Damoklov meč v podobe temnoty, ktorá sa chce predrať späť na svetlo.

Najväčším prekvapením, ale aj zlyhaním tejto série je smrť jednej z hlavných postáv. Tvorcovia sa rozhodli odpraviť hlavnú ženskú postavu Hayley (Phoebe Tonkin). Jedna z najzaujímavejších postáv sa dočkala veľmi nelichotivého konca, keď z najnovšej série bola takmer úplne odstránená. Objavila sa len v niekoľkých epizódach a to len preto, aby zomrela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Phoebe Tonkin #The Originals #oseriáloch #Legacies