Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kriminálka Za sklom nebola vôbec temná. Nazrite do zákulisia druhej série

Zatiaľ čo diváci stále volajú po tretej sérii a televízia JOJ im nateraz neodpovedá, tak ponúka aspoň do zákulisia druhej série. Na obrazovkách bolo osemdielne pokračovanie plné zvratov a vyobrazenia krutých slovenských reálií, v zákulisí panovala diametrálne odlišná nálada.

11.07.2018 07:00
jakub kuka, za sklom, Foto:
O tretej sérii sa stále špekuluje, oficiálne potvrdenie stále chýba.
debata

Druhý rok vysielania kriminálky priniesol temný príbeh prepojenia najvyššej politiky s podsvetím, nechýbalo obchodovanie so zbraňami, mocenské boje na tých najvyšších miestach, chladnokrvné vraždy, obchodovanie s bielym mäsom, kšefty v zdravotníctve a šokujúce väzby medzi jednotlivými členmi mafie a vlády, ale aj nádej, že polícii a odhodlaným vyšetrovateľom sa podarí dostať za mreže aj veľké ryby. Mnohí páchatelia sa im vyvliekli pomedzi prsty, niektorí budú čeliť spravodlivosti.

Druhá séria bola charakteristická aj tým, že sledovanosť kontinuálne rástla, narozdiel od prvej série, ktorej výkon postupne klesal, aj napriek tomu si udržala takmer 19% podiel. Osem nových epizód túto jar mali priemernú sledovanosť, v cieľovke 12+, na úrovni 7.4% s trhovým podielom 16.9%. V komerčnej cieľovke 12–54 to bol 6% sledovanosť a podiel na trhu 17.5%.

Samotné finále bolo najúspešnejšou epizódou celej druhej série. Celkovo si ho pozrelo 376-tisíc Slovákov (podiel 19.4%), v komerčnej cieľovke 12–54 sa so seriálom rozlúčilo 210-tisíc divákov (podiel 20.4%).

Televízia JOJ tretiu sériu nevylučuje, oficiálne však nebolo stále potvrdená. Divákom však ponúka útechu napríklad aj v podobe pohľadu do zákulisia, ktoré býva spravidla ukryté. Prekvapením je, že niekoľkotýždňové nakrúcanie druhej série bolo diametrálne odlišné, ako seriál vyznel na obrazovkách. Štáb a herci si užili príjemnú, aj keď namáhavú prácu.

Za sklom 2 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír ako vyšetrovateľ Tibor Maxovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch