Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dračica zo Sexu v meste, aj exupír. Čaká ich psycho-rozprávkový seriál

Tvorca Upírskych denníkov sa znova púšťa do nadprirodzených vôd, pripravuje novú drámu s prvkami psycho s názvom Tell Me a Story, ktorá bude mať hviezdne obsadenie.

27.06.2018 07:00
paul wesley, Foto:
Herec Paul Wesley známy zo seriálu Upríske denníky sa vráti v novinke Tell Me a Story v diametrálne odlišnej úlohe.
debata

Dlhé roky držal prim medzi rozprávkovými seriálmi niekdajší hit Once Upon a Time (Kde bolo, tam bolo). Ten sa však tento rok v máji – definitívne – skončil po siedmich sezónach najmä pre nízku sledovanosť. Seriál ako prvý ponúkol divákom veľmi nevšedný pohľad na notoricky známe rozprávkové postavičky, ktorých príbehy sú úplne iné ako v knihách. Počas prvých sezón mal seriál rekordnú sledovanosť, neskôr nadšenie opadlo. Aj pre chyby tvorcov, ktorí príbeh zbytočne zamotali a prekombinovali.

Istú šancu na reparát má teraz šancu využiť autor Upírskych denníkov (The Vampire Diaries) Kevin Williamson, ktorý sa púšťa do novinky Tell Me a Story. Pripravovaný seriál mieri na novú streamovaciu platformu CBS All Access, kde sa s úspechom vysiela aj najnovší Star Trek seriál s podtitulom Discovery. Ako už názov naznačuje, novinka opäť rozpovie rozprávkového príbehy, ktoré budú šokujúco iné. Budú to psychologicko-hororové príbehy bez šťastným koncom.

Kto by nepoznal príbeh o troch prasiatkach, Jankovi a Marienke alebo Červenej čiapočke. V Tell Me a Story budú mať všetko, len nie je milý nádych.

Ďalším lákadlom má byť herecké obsadenie. Hlavnú úlohu stvárni herec Paul Wesley, ktorý sa po niekoľkoročnej prestávke opäť stretne s tvorcom Upírskych denníkov. Wesley totiž osem rokov stvárňoval upíra Stefana. Ten na konci seriálu zomrel ako hrdinu, tentokrát by sa mal predstaviť v diametrálne odlišnej polohe. Čo je zrejme aj dôvod, prečo túto úlohu prijal. Herec sa netajil tým, že po skončení upírskej ságy chcel zavesiť herectvo na klinec a venovať sa skôr práci za kamerou.

Teraz stvárni Eddieho, navonok slušného barmana, avšak za oponou slušnosti sa skrýva prehnitá osobanosť, ktorá má problémy s alkoholom, drogami a krádežami. Diváci majú Wesleyho zafixovaného ako hrdinu, tentokrát bude poriadny záporák.

Okrem neho sa v seriáli objaví aj herečka Kim Cattrall alias Samantha zo Sexu v meste. Tá v poslednom čase skôr pútala pozornosť, keď odmietla nakrútiť tretie pokračovanie a prevalili sa nenávistné vzťahy s kolegyňami. Všetko hovorí jasnou rečou, že Sex v meste je pre ňu už minulosť a prijala úlohu v novom seriáli. Bude preto zaujímavé sledovať ju v inej polohe.

Tell Me a Story by sa mohol predstaviť v roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul Wesley #Kim Cattrall #oseriáloch #Tell Me a Story