Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

O čom bude miliardový Pán prsteňov? Prinesie niečo nové?

Nebude to trvať dlho a diváci spoznajú novú Hru o tróny. Tentokrát ju pripravuje Amazon a fanúšikov vráti do milovanej Stredozeme. Práve o novom seriálovom spracovaní sa hovorí, že bude náhradou za končiace ságu z dielne HBO.

02.07.2018 07:00
pán prsteňov, aragorn, viggo mortensen, Foto:
Viggo Mortensen ako Aragorn vo filmovom spracovaní, v tom seriálovom by mal dostať priestor mladší herec.
debata

To, že Pán prsteňov bude najdrahším seriálom všetkých čias sa už vie. O práva k Tolkienovým dielam bojovali tri platformy. HBO, Netflix a Amazon a práve posledný menovaný bol ochotný zaplatiť priam šialenú sumu len za práva. Len za ne vysolili 250 miliónov dolárov, tým sa streamovacej službe otvoril obrovský svet Stredozeme, v ktorom tvorcovia seriálu musia nájsť dostatočne silný námet a pretaviť ho mimoriadne kvalitného seriálu.

Dobrou správou je, že pôvodne mal mať nový seriál garantované minimálne dve série, bez ohľadu na sledovanosť a možnosť vytvoriť aj rôzne odnože, tzv. spin-offy. Najnovšie správy hovoria o tom, že sága bude mať minimálne päť sezón a Amazon bude musieť investovať najmenej miliardu dolárov do vybudovania celej mytológie. Hovorí sa o tom, že Amazon má enormný záujem, aby na seriáli spolupracoval opäť Peter Jackson, ktorý je zodpovedný za dve filmové trilógie.

Dokonca riaditeľ Amazonu by mal byť jedným z poroty, ktorá bude vyberať hercov do potenciálnych úloh. Jednoducho, všetko musí byť dokonalé a bezchybné. Pán prsteňov bude mať len jednu šancu ako zaujať divákov, keď vychladnú emócie po Hre o tróny.

Stále však visí otáznik nad tým, o čom bude samotný seriál. Zrecyklovať pôvodný príbeh z filmov by požadovaný úspech nepriniesol, preto sa hľadajú námety z iných kníh, ktoré udalostiam z filmov predchádzajú. Objavila sa však informácia, že seriál by mal vyplniť „medzeru“ medzi filmovými trilógiami a teda obdobie od Bitky piatich armád a Spoločenstvom prsteňa.

Otvorila by sa cesta k oživeniu väčšiny postáv z filmov, ku ktorým prechovávajú diváci kladné emócie a doplnili by sa o nové, ktoré by ich dopĺńali. Je to veľmi prefíkané riešenie, ktoré je veľkou stávkou na istotu. Tlak na úspech je obrovský, neúspech nepripadá do úvahy.

Medzera medzi trilógiami zároveň skrýva priestor pre postavy, ktoré už majú za sebou bohatú históriu ako napríklad Gandalf. Práve Ian McKellen má veľký záujem sa vrátiť k tejto postave. Otvorí sa priestor aj pre postavy, ktorých osudy neboli zmapované. Práve v prvej sérii by mal dostať priestor mladý Aragorn. Ten zohral kľúčovú úlohu v Pánovi prsteňov a o jeho mladých časoch sa iba čo to naznačilo. Mladý Hraničiar má čo ponúknuť a mohol by byť dobrým ťahúňom rozbiehajúceho sa seriálu. Každá séria by sa údajne mala viac zamerať na niektorú z postáv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #oseriáloch #Aragorn