Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakrúcanie na cintoríne, ale aj sviňa na pľaci. Toto ste o Semafore nevedeli!

Jojka počas tejto jari ponúkla divákom, okrem iného, aj komediálnu novinku Semafor o trojici rozdielnych tridsiatnikov, ktorí sú nerozlučnými priateľmi. Seriál vykresľuje ich životy poriadne farebne, ženatého, zadaného a slobodného, pričom ich status je metaforicky prirovnávaný k semaforu. Diváci niekoľko týždňov spoznávali trojicu čudákov a videli len svet pred kamerami. Lenže seriál skrýva naozaj zaujímavé zákulisie. Prečítajte si prvú časť o tom, čo sa dialo za kamerami. Toto ste o Semafore nemali šancu vedieť!

14.06.2018 07:00
semafor, tomáš maštalír, Foto:
Tomáš Maštalír alias Miro v seriáli Semafor.
debata (1)
  • Seriál sa nakrúcal od 10.9. 2017 a posledná klapka padla 9.12.2017, spolu to bolo 55 filmovacích dní.
  • Štáb tvorilo približne 30 ľudí, väčšina pracuje a pracovali s režisérom Petrom Begányim aj na iných projektoch – Naši, 1890.
  • Priemerne denne nakrútili 10 – 15 obrazov, záviselo to od miesta nakrúcania.
  • Ak to bolo v interiéri, nakrútilo sa viac obrazov ako v exteriéroch, kde sa museli presúvať, a tiež to závisí aj podľa hercov, ktorých treba vždy zladiť podľa iných záväzkov a tiež od vedľajších postáv a komparzu.
  • Nakrúcalo sa v troch bytoch v novom bytovom dome v Bratislave, kde si režisér a zároveň producent Peter Begányi prenajal tri byty, v ktorých nakrúcali byty hlavných postáv, okrem toho sa skoro všetky v exteriéri aj interiéri nakrúcali v Bratislave alebo v jej tesnej blízkosti – Šamorín, Hotel Kormorán, X Bionic, Hotel Hilton, OC Retro, škola, cintorín, DK Vetvár, ring, v TV JOJ využili – štúdio Novín o 17tej s Anetou Pariškovou, backstage ČSMT, kde bola Diana Mórová a Jaro Slávik.
Byt Mira alias Tomáša Maštalíra. Foto: TV JOJ
semafor, byt Mira, Byt Mira alias Tomáša Maštalíra.
  • Nakrúcanie v susediacich bytoch bolo výhodné aj z toho dôvodu, že vždy v jednom z bytov, v ktorom sa práve netočilo mohla byť kostymérňa, maskérňa a zázemie pre štáb.
  • Na cintoríne nakrúcali bizarnú scénu s klaunom.
  • Vďaka interiérovej architektke a kostýmovej výtvarníčke v jednom – Miriam Struhárovej, ktorá spolupracovala s tvorcami už na seriáli 1890, nikomu nenapadlo, že sa byty nachádzajú na jednom mieste a boli holobytmi, všetko tam zariadili.
  • Miriam vybrala pre každého herca oblečenie podľa charakteru postavy, samozrejme to s nimi konzultovala a tak isto ladila aj zariadenie v bytoch, všetko pochádza z bežných obchodov.
  • Stanislav Majer – René – jeho byt aj oblečenie mali pôsobiť ako štýl dídžeja a trošku tínedžera, René nosil v uchu náušnicu, využili to, že Stano Majer mal v uchu dierku po náušnici, ktorú nosil v mladosti a veľa oblečenia si po dohode s Miriam kúpil aj sám.
Byt Reného alias Stanislava Majera. Foto: TV JOJ
semafor, byt Reného, Byt Reného alias Stanislava Majera.
  • Martina Nahálku – Gajdiho – nemusela ho veľmi meniť, skôr mal pôsobiť trošku infantilne a byt mal vyzerať ako byt rodiny s dieťaťom, kde upratuje len manžel.
  • Postava Tomáša Maštalíra – Mira bola najťažšia na imidž, preto zvolila výrazné okuliare a trošku nudné oblečenie, ktoré malo pôsobiť aj trošku sladko, pretože ho do toho tlačila jeho priateľka – byt bol moderný s miestom pre priateľkinho psa.
  • Smiešne choreografie na texty piesní do reklám, ktoré predvádzal Tomáš v seriáli, ho učila choreografka Katka, ktorá bola vždy na pľaci aj počas týchto výrob.
Byt Gajdiho alias Martina Nahálku. Foto: TV JOJ
semafor, byt Gajdiho, Byt Gajdiho alias Martina Nahálku.
  • Priateľka Mira – Tomáša – Monča – Dominka Žiaranová mala psa francúzskeho buldočka Džesiku, túto rolu dostala fenka – kolegyne z JOJky – Kira. Patrí k ostrieľaným filmovým psom, je totiž disciplinovaná, ak zaznie povel „ostrá“ vie, že sa nesmie pohnúť, nešteká, keď netreba, nebehá po pľaci, toto všetko je u filmového psa dôležité, aby sa nemusel režisér starať viac o psa ako o hercov a scenár. Kira si už zahrala v mnohých seriáloch, aj keď nie je na to špeciálne cvičená – Svet podľa Evelyn, v Profesionáloch, v šou Haló.
  • Okrem psa si v jednej scéne zahralo aj prasiatko, ktoré sa malo prejsť po obchodnom dome, požičal ho rekvizitár od jedného známeho. Domáci miláčik Kivi mal riadny stres a dlho s ním bojovali, kým ho dostali na pľac, lákali ho na rohlíky, oriešky. Stále kvílilo od strachu. Bolo to ťažké nakrúcanie, prasiatka vraj obľubujú svoje teritórium a obávajú sa každej zmeny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #semafor #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #oseriáloch #Martin Nahálka #Stanislav Majer