Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Odvráťte pozornosť od konca Hry o tróny. Zistite, ako sa nakrúcal príchod mŕtvych

Čakanie na ôsmu sériu, ktorá uzavrie príbeh rozsiahlej ságy je priam nekonečné. HBO však celé mesiace tvrdo pracuje na závere, ktorým divákom vyrazí dych.

24.06.2018 07:00
viserion, hra o tróny, game of thrones, Foto:
Drak Viserion sa vrátil medzi "živých". Teraz slúži na strane zla.
debata

Minimálne rok a pol budú musieť diváci čakať, kým sa posledná šestica epizód dostane na obrazovky. Produkcia poslednej série však nezaháľa a posledných deväť mesiacov sa niekoľko rozsiahlych štábov rozbehlo po celej Európe, aby sa vrátili na miesta, ktoré sa v seriáli premenili na rôzne časti Západozeme.

Nakrúcalo sa na Islande, Španielsku, Chorvátsku, ale najmä na rôznych miestach britských ostrovov, ktoré sa menili napríklad na Zimohrad alebo iné ikonické miesta. Tie sa poslednýkrát predstavia v seriáli, kým dá príbeh za sebou poslednú bodku. Najväčšia pozornosť fanúšikov momentálne smeruje na samotné nakrúcanie a s blížiacim sa koncom celej produkcie, ich zvedavosť je vybičovaná na maximum.

Zrejme posledné práce sa aktuálne vykonávajú v Belfaste, kde má produkcia svoju „základňu“ a v miestnych Titanic Studios sa nakrúca drvivá väčšina záberov, tu sa nachádza aj kópia chorvátskeho Dubrovníka.

Tvorcovia sa všemožne snažia odvrátiť pozornosť fanúšikov, ktorí čoraz viac riskujú, aby zachytili akýkoľvek detail z nakrúcania. Zverejnili preto zaujímavé video ešte zo siedmej série, konkrétne z jej záveru. Keď padla ikonická stena, ktorá oddeľovala Sever a mŕtvych od zvyšku Západozeme.

Špecialisti na efekty sa opäť predviedli a vytvorili dokonalé zábery, teraz majú diváci možnosť vidieť, aké náročné bolo vytvoriť scény, keď armády mŕtvych a Nočný kráľ začali svoju križiacku výpravu naprieč krajinou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch