Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS nakrúca nový rodinný seriál s Lasicom a Polívkom

Do riešenia prípadov pašovania a nelegálneho obchodovania exotických zvierat sa pustia malí detektívi z 5.C. Prvé zábery nového rodinného seriálu Kriminálka 5. C sa natočili tento týždeň v Zlíne počas medzinárodného filmového festivalu.

07.06.2018 07:00
debata (10)

Trinásť dielov určených najmä pre detských divákov, ale aj ich rodičov, sa postupne objaví na obrazovkách RTVS na jeseň budúceho roka.

Jednotlivé prípady rieši partia malých detektívov z 5. C, ktorú vedie Peter Mikina, pomáha mu sesternica Eliška, brat Filip, spolužiaci Kája a Igor, ktorý sa do Zlína práve prisťahoval zo Slovenska. Nebude v nich núdza o napätie, detektívne zápletky, ale aj o priateľstvo, odvahu a túžbu pomôcť. Detským hrdinom budú občas a skôr nenápadne pomáhať aj dospelí, napríklad Bolek Polívka, Miroslav Táborský, Milan Lasica, Lenka Krobotá, Zuzana Konečná, Jan Dolanský či Michaela Majerníková.

Literárnu predlohu k seriálu napísal filmový historik, publicista a scenárista Pavel Taussig, ktorý autorsky stojí aj za oscarovým filmom Kolja. Na režisérsku stoličku zasadol Juraj Nvota.

„Pre niektorých detských protagonistov pôjde o ich prvé skúsenosti s filmovaním. Do kastingov sa na Morave a v Čechách prihlásilo približne 300 malých záujemcov, na Slovensku 200, z toho stovka prišla na kasting do Mlynskej doliny kvôli postavám slovenských dvojičiek Agáty a Beáty, ktoré sa tiež s partiou detektívov spriatelia,“ TASR informovala Erika Rusnáková, hovorkyňa RTVS.

Ako ďalej uviedla, okrem Zlína a jeho zoologickej záhrady sa bude natáčať v Brne, Pardubiciach, Prahe, Bratislave, na Devíne, Bytči, v Súľovských skalách, v Manínskej tiesňave a v Egypte. A keďže seriál je o obchodovaní so zvieratami, objavia sa v ňom tiež rôzne exotické pavúky, motýle, varan, tiger, hady, orly, aligátor, ale i exotické rastliny, o pašovaní ktorých bude jeden z dielov seriálu.

„Na príprave historickej prvej kriminálky pre deti a ich rodičov spolupracuje RTVS s koproducentmi Českou televíziou, ALEF FILM & MEDIA a Filmovými ateliérmi,“ uzavrela.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Bolek Polívka #Milan Lasica #oseriáloch