Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezda Upírskych denníkov pre Pravdu: Neposudzujem postavy, ktoré hrám

Hviezda seriálu Upírske denníky Michael Malarkey je na Slovensku! Už v stredu 6. júna vystúpi v Košiciach v Tabačka Kulturfabrik v rámci svojho európskeho turné, na ktorom predstavuje svoj album Mongrels. A pre Pravdu poskytol exkluzívny rozhovor nielen o seriáli, ktorý mu priniesol slávu.

06.06.2018 07:00
debata
Herec a spevák Michael Malarkey vystúpi 6. júna... Foto: SHUTTERSTOCK
michael malarkey, malarkey, Herec a spevák Michael Malarkey vystúpi 6. júna v Košiciach.

Zaujímalo by ma, čo prišlo prvé. Herectvo alebo hudba?

Hudba prišla ako prvá. Začal som hrať v punkových a hardcoreových kapelách po strednej škole. V tom čase som sa učil hrať na gitare. Pracoval som v hudobnom obchode, chodil som na množstvo prehliadok a bol som často obklopený hudbou. Moje náhodné herecké začiatky sa začali niekedy, keď som mal 20 rokov, zamiloval som sa do divadla a išiel som študovať herectvo v Londýne.

Začínal som napríklad v londýnskom Royal National Theatre alebo vo West End Theatre. Začal som pracovať v divadle v Londýne, na miestach ako National a West End. A hoci som sa v tom čase zameriaval na herectvo, vždy som mal so sebou svoju gitaru a písal novú hudbu. Takže aj hudba a herectvo existujú už istý čas súčasne.

Album Mongrels je veľmi náladový a vezme poslucháča na veľmi zaujímavú cestu, kde môže nájsť kúsky samého seba. Čo vás viedlo vytvoriť takéto dielo?

Práve preto som ho tak napísal. Retrospektívne. Príroda a zmena ročných období boli doslova a obrazne veľkým vplyvom a inšpiráciou. Byť v Atlante, na nádhernom juhu zohrali svoju úlohu, ale aj ja sám. Veľa som cestoval za prácou a v živote prebiehalo veľa zmien, takže na albume je cítiť veľa pohybu, zmien miest, kde som sa nachádzal. Oveľa viac som si uvedomoval umeleckú víziu toho, čoho chcem dosiahnuť vo výsledku.

Súčasťou Upírskych denníkov ste sa stali až počas 5. série, pričom už vtedy mal seriál veľkú fanúšikovskú základňu. Tušili ste v tom čase, že táto show zmení váš život?

Vlastne áno. Keď prišla ponuka, pracoval som vtedy v bowlingovom klube v strednom Londýne. Zreteľne si pamätám, ako som niekomu z hostí povedal, že odteraz sa všetko zmení. Nevedel som, ako alebo kedy, ale mal som o ten pocit.

Vaša postava upíra Enza v seriáli bola vždy rozporuplná. Niekedy bol za kladného hrdinu, niekedy za zloducha. Ktorá poloha vám viac na ňom sedela?

Pravdupovediac, darebáci sú vždy hrdinami sami pre seba. Nikdy som ho nepovažoval za dobrého alebo zlého, bol tým, kým bol. Nikdy neposudzujem postavy, ktoré hrám. Mojou úlohou je ospravedlniť ich voľby.

Michael Malarkey je známy zo seriálu Upírske... Foto: The CW
michael malarkey, kat graham, upírske denníky, the vampire diaries, enzo, bonnie , Michael Malarkey je známy zo seriálu Upírske denníky (The Vampire Diaries), v ktorom sa dočkal takmer štastného konca po boku Bonnie (Kat Graham).

Čo vám najviac chýba z nakrúcania Upírskych denníkov?

Pravdepodobne moja šatňa. (smiech) Mali sme šatne, pretože sme tam boli už dlhšiu dobu, na rozdiel od prívesov, ako majú herci pri iných seriáloch. Mal som tam svoje gitary a často tam písal a pracoval na hudbe. Bolo to ako moja kancelária.

Televízia The CW pripravuje tretí upírsky spin-off seriál s názvom Legacies. Keby sa objavila príležitosť, prijali by ste ponuku zopakovať si svoju úlohu? Pretože smrť vo svete upírskych seriálov neznamená definitívny koniec…

Aktuálne som dosť zaneprázdnený a cítim to tak, že to všetko skončilo pekne pre moju postavu. Myslím si, že je múdre to nechať tak. Už je to viac ako rok od skončenia seriálu a odvtedy som pracoval na mnohých nových zaujímavých veciach. Môj najnovší projekt je dramatický seriál Project Blue Book, v ktorom spolu s Aidanom Gillanom vyšetrujeme záhady okolo UFO. Moje turné sa začalo hneď po skončení nakrúcania. Veľmi sa teším, keď ho diváci uvidia. Je to akoby mix seriálov Mad Men a Aktov X.

Do konca tohto roka budete na európskom turné s aktuálnym albumom. Aké sú vaše ďalšie plány?

Budem ešte viac nakrúcať a potom zamierim späť do štúdia, kde by som chcel nahrať druhý plnohodnotný album. Keď sa podarí, rád by som si doprial aj trochu oddychu.

Michael Malarkey

Britsko-americký herec a spevák sa narodil 21. júna 1983 v libanonskom Bejrúte. Otec je Američan irského pôvodu, mama Angličanka arabsko-talianskeho pôvodu. Je najstarší z troch bratov, rodina sa usídlila v americkom štáte Ohio v Yellow Springs. V roku 2006 odišiel Michael do Londýna študovať na London Academy of Music and Dramatic Art. Jeho herecké začiatky sú späté s hrami Spring Storm, Beyond the Horizon, ale aj Veľký Gatsby.

Jeho najväčšou úlohou, vďaka ktorej získal celosvetovú slávu je rola upíra Enza v Upírskych denníkoch (The Vampire Diaries). Súčasťou seriálu bol od piatej série do jeho skončenia v roku 2017 po ôsmich sezónach. Aktuálne koncertuje po celej Európe v rámci turné, na ktorom prezentuje svoj debutový album Mongrels.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Upírske denníky #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky) #oseriáloch #Michael Malarkey