Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny sa poslednýkrát 'tajne' nakrúcala v Španielsku

Nakrúcanie poslednej série Hry o tróny sa nezadržateľne blíži k svojmu záveru a jeden zo štábov uzavrel svoje pôsobenie v Španielsku.

03.06.2018 07:00
debata (1)
Filmári sa vrátili do Španielska, kde opäť... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, italica, sevilla, Filmári sa vrátili do Španielska, kde opäť prestavali ruiny Italica.

Filmári sa opäť vrátili do španielskej Sevilly, ktorá počas siedmej série poslúžila na legendárne stretnutie všetkých znepriatelených strán v poslednej epizóde 7. série. Tento summit okrem odhalenia mŕtvych kráľovnej Cersei malo za úlohu zjednotiť sily Západozeme. Čo sa naoko aj stalo, pričom pomstychtivá kráľovná chce boj na život a na smrť využiť vo svoj prospech.

#Itálica

Príspevok, ktorý zdieľa Carina Nolasco (@carinanolasco1),

A na toto ikonické miesto sa diváci vrátia aj v pripravovanej poslednej sérii, pretože štáb a prekvapujúce množstvo hercov zamierili na miesta, ktoré sa museli oči verejnosti opäť uzavrieť a následne mohlo prebehnúť tajné a najmä len niekoľko dňové nakrúcanie.

Pritom prípravy trvali niekoľko týždňov. Načo konkrétne poslúžia ruiny Italica sa ešte nevie. Špekuluje sa nad tým, že tu prebehne ďalší summit, tentokrát omnoho vyhrotenejší, keďže Nočný kráľ s armádou bude nezastaviteľný. Pohráva sa aj s myšlienkou, že sa zhŕknu postavy a budú hľadať útočisko pred istou smrťou.

Príprava pľacu sa nezaobišla bez prísnych bezpečnostných opatrení a tak sa tak legendárna pamiatka na niekoľko týždňov musela uzavrieť pred verejnosťou, aby sa mohli postaviť kulisy. Keď prišli herci, tak sa uzavrelo aj širšie okolie, aby fanúšikovia nemohli ukoristiť žiadnu fotku. Tentokrát to filmárom vyšlo, z nakrúcania neuniklo nič. No nedočkavých divákom sa podarilo podrobne zachytiť dôležité hviezdy, ktoré zavítali do Sevilly.

Na mieste nakrúcania sa nakoniec objavila nevšedná zmes hercov, pričom ich charaktery sa v seriáli dlho nestretli alebo sa usilujú o život jeden druhého. Do Sevilly zavítala herečka Maisie Williams (Arya), Sophie Turner (Sansa), Peter Dinklage (Tyrion) a ich dubléri. Je dosť možné, že tieto postavy zažijú ťažké scény. Mali sa objaviť aj herci Isaac Hempstead Wright, Gwendoline Christie (Brienne), Iain Glen, Liam Cunningham, Jacob Anderson, Gemma Whelan, Lino Facioli, Kit Harington (Jon Snow) a John Bradley. Objavil sa dokonca aj sám Jaime Lannister alias Nikolaj Coster-Waldau. Čerešničkou bol príchod mnohými milovanej, ale aj nenávidenej Leny Headey (Cersei), ktorá sa k skupine hercom pripojila ako posledná.

Najväčšiu záhadu vytvorila herečka Emilia Clarke, ktorá nebola súčasťou nakrúcania, čo len podporuje rôzne teórie o tom, prečo sa tak nestalo. Pritom nebola od Španielska vôbec ďaleko. V tom čase bola totiž v Cannes, kde prezentovala svoj najnovší film o Hanovi Solovi. Chýbajú Khaleese však neveští nič dobré, najmä, keď sa stretli takmer všetky hlavné postave na jednom mieste.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sevilla #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch