Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Odvrátenie konca Teórie veľkého tresku bude stáť milióny. Televízia hovorí: Nevadí

Len pred niekoľkými dňami televízia CBS ukončila vysielanie veľkým svadobným finále 11. série Teórie veľkého tresku. Tá vznikla na základe multimiliónového kontraktu z marca 2017, ktorý hovorí aj o vzniku 12. série. Ďalšia budúcnosť seriálu je stále otázna.

24.05.2018 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory,... Foto:
Podarí sa odvrátiť hroziaci koniec sitkomu? Televízia aj tvorcovia sú pripravení pokračovať, všetko môžu prekaziť herci.
debata (1)

Čoraz častejšie sa množia dohady o tom, že po dvanástej sérii sa sitkom o skupine geekov a Penny ukončí. Dôvod je jasný, herci sú unavení z dlhoročného nakrúcania, ale aj zo svojich úloh, ktoré sa už stali kultovými. Odmenou za ich ochotu každoročne prinášať jednu sériu dostávajú hereckí predstavitelia rekordný honorár. Hlavné hviezdy si za každú epizódu pripíšu milión dolárov a vďaka tomu patria medzi najlepšie zarábajúcich seriálových hercov súčasnosti. K tomu majú možnosť produkovať vlastné seriály.

Televízia CBS si je dobre vedomá ceny nielen seriálu, ale aj jednotlivých predstaviteľov. Diváci sú neúnavní a sledovanosť je stále rekordná. Nezanedbateľnou súčasťou príjmov televízie sú aj vysielacie práva do celého sveta a preto sa už teraz hľadá cesta, ako pokračovať v nakrúcaní aj po vypršaní najnovšej dohody.

Každá sezóna má medzi 22 až 24 epizódami, pričom jedna stojí až 10 miliónov dolárov. Drvivú väčšinu z tejto sumy zhltnú honoráre. Teória veľkého tresku je teda aj najdrahší seriál súčasnosti. Zvyčajne sa výšku rozpočtu na 40-minútovú drámu pohybuje na úrovni dvoch miliónov dolárov. Teória má však polovičnú minutáž a je nakrúcaná v interiéroch, čo štandardne znižuje náklady. Zdanlivo horibilná suma na výrobu sa však CBS a štúdiu Warner Bros. stále oplatí, výnosy ďaleko prevyšujú náklady a preto sa čoskoro opäť rozbehnú náročné rokovania o ďalšom možnom pokračovaní.

Túto sezónu si priemerne každú epizódu pozrelo až 14 miliónov Američanov, v prípade odloženej sledovanosti tieto čísla ešte viac poskočia hore. Sledovanosť s oneskorením len jedného dňa hovorí o tom, že premiérové časti sleduje 19 miliónov divákov. Sitkom stále patrí do top trojky najsledovanejších programov v USA.

Len pred pár dňami sa k celej situácii oficiálne vyjadrila aj samotná CBS, prvýkrát od nadobudnutia platnosti aktuálnej dohody. Podľa zástupcov CBS je televízia ochotná naďalej platiť miliónové honoráre hercom, ak sa upíšu ďalším sériám. Je jasné, že ak príde na stôl nová ponuka, tak honoráre pôjdu ešte vyššie a môžu prepísať doterajšie všetky rekordy.

Šéf programu Thom Sherman hovorí jasne: Kým bude autor Chuck Lorre a showrunner Steve Holland spolu ochotní písať ďalšie epizódy a herci ďalej hrať, CBS bude ich prácu ďalej podporovať. Podľa jeho slov je tu ešte veľa príbehov, ktoré by sa dali diváci povedať a to vytvára priestor ešte pre niekoľko sérií.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kaley Cuoco #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #CBS #oseriáloch