Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chystá sa revolúcia. Anglický trón sa bude otriasať v základoch

Televízia E! už v nedeľu večeť ponúkne poriadne kontroverzné finále 4. série svojho hitu The Royals. Seriál prekvapil svojou vážnosťou počas štvrtého roku vysielania.

13.05.2018 07:00
debata
Seriál o fiktívnej kráľovskej rodine poriadne... Foto: E!
the royals, Seriál o fiktívnej kráľovskej rodine poriadne pritvrdil. Kráľ Robert je diktátor.

Predchádzajúce tri sezóny síce priniesli poriadnu drámu, zradu, vraždu kráľa, boj o moc, zneužívanie moci, ale najmä prehnaný pohľad na fiktívnu britskú kráľovskú rodinu, pre ktorú je moc všetkým, vo svojej podstate sú to však ľudia uväznení v pozlátenom pekle a zúfalo sa snažia byť normálnymi ľuďmi s normálnymi potrebami a neustálou potrebou nájsť si pravú lásku.

Štvrtá séria však poriadne prekvapila. Povestný humor akosi absentoval a prišla na radu poriadna dráma. Začal sa boj o trón, ku ktorému sa dostal princ Robert vďaka do detailu premyslénumu komplotu a oklamal celú krajinu. Podvodmi si omotal okolo prsta verejnú mienku, odstavil parlament a všetku moc koncentroval do svojich rúk. Mocensky vrátil krajinu do stredoveku. Zlomyseľný kráľ sa chce touto cestou pomstiť všetkým svojim nepriateľom a dopriať svojmu egu potrebnú dávku podnetov.

V šachu držal aj celú svoju rodinu, pričom neváhal kompromitovať svojich blízkych, tá netušila, čo ich nový kráľ chystá. Keď vyšla pravda najavo, bolo už neskoro. V Británii sa zrodil diktátor, k oltáru prinútil prísť aj svoju vyvolenú. Potrebuje získať kráľovnú a je mu jedno, že ho bude po zbytok života nenávidieť.

Nedeľné finále s názvom With Mirth in Funeral and With Dirge in Marriage prinesie poriadne kontroverzný pohľad na kráľovskú rodinu a krajinu, kde sa vráti tvrdý stredovek. Roberta sa pokúsia zastaviť, lenže ich komplot bude skoro odhalený a nahnevaný kráľ nechá odstrániť príslušníkov rodiny, tak ako to bývalo kedysi zvykom. Beznádej bude striedať ešte väčšia beznádej, keďže nebude cesty späť, ako odstrániť kráľa z trónu. Jedine revolúciou alebo jeho smrťou. Opäť ako za starých čias.

The Royals bol seriál, ktorý pútal pozornosť vyhrotenou a veľmi nadsenenou prezentáciou nadutého kráľovského života a uťahoval si z celej monarchie ako tej. Každý člen rodiny bol groteskne vykreslený, aby sa podčiarkovala absurdnosť jeho konania. V najnovšej sérii toto všetko išlo bokom a postavy dostali civilnejší charakter, viac ľudský.

Otázkou zostáva, či seriál bude pokračovať aj 5. sériou, televízia E! nateraz o ďalšom osude mlčí. Dôvodom môže byť aj fakt, že hlavný autor Mark Schawn dostal padáka za sexuálne obťažovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elizabeth Hurley #The Royals #oseriáloch