Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Diváci môžu zostať prekvapení, Markíza redukuje Oteckov

Tento týždeň môžu diváci zostať prekvapení, keď v podvečer nenájdu svoj obľúbený denný seriál Oteckovia. Markíza ponúkne len tri epizódy.

07.05.2018 07:00
ilip Tůma,  Vladimír Kobielsky, Braňo Deák,  a... Foto:
Zľava: Filip Tůma, Vladimír Kobielsky, Braňo Deák, a Marek Fašiang v seriáli Oteckovia.
debata (8)

O zmene programu televízia stroho informuje len na instagramovom profile seriálu. Najbližší pracovný týždeň pôjdu Oteckovia len v pondelok, stredu a v piatok v tradičnom čase.

Dôvodom tejto zmeny sú zrejme Majstrovstvá sveta v hokeji, keď väčšina divákov dáva prednosť športu. Zároveň z tejto zmeny ťaží aj Markíza, ktorá si ušetrí epizódy, keďže pôvodne mala mať prvá séria 80 epizód. Tento počet sa už dávnejšie prekročil a štáb chŕli ďalšie epizódy a úvodná séria sa tak predlžuje.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

Je v záujme televízie, aby seriál zostal vo vysielaní čo najbližšie k letu vďaka obrovskému úspechu, ktorému sa seriál teší od začiatku vysielania a výkon Oteckov stále rastie. Nateraz nie je známe, či toto bude len jednorázová zmena vo vysielaní alebo len počas šampionátu, prípadne trvalá.

Nie je tajomstvom, že s príchodom jari a mimoriadne priaznivého počasia, Oteckom začal klesať celkový počet divákov, hoci jednotlivé epizódy dosahujú vysoké nadpriemery, niekedy až rekordné. S príchodom jari sa prirodzene mení správanie divákov a viac času trávia mimo obývačiek. Pri Oteckoch je zaujímavá situácia, že majú vybudovanú poslušnú divácku základňu, keď aj z menej divákov pri televízoroch si vyberá práve denný seriál a vďaka tomu dosahujú vysoké trhové podiely a neklesá ich výkon.

To je aj prípad jednej z minulotýždňových epizód, ktorá dosiahla druhý najlepší výkon od štartu, vyšplhala sa až na 43.6% podiel na trhu. Práve k 40% hranici sa Oteckovia trpezlivo šplhali niekoľko mesiacov a posledné týždne ju podliezajú len výnimočne.

Nateraz nie sú známe plány televízie s vysielaním počas leta, respektíve jesene. Oficiálne Markíza druhú sériu ešte nepotvrdila, ale je viac ako jasné, že Oteckovia budú pokračovať. S najväčšou pravdepodobnosťou však cez leto sa vysielať nebudú a nová séria odštartuje na konci leta.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Tůma #Vladimír Kobielsky #Braňo Deák #TV Markíza #oseriáloch #Oteckovia #Marek Fašiang