Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšieho čudáka čaká svadba. Blíži sa koniec Teórie veľkého tresku?

Televízia CBS už vo štvrtok večer ukončí vysielanie 11. série obľúbenej Teórie veľkého tresku. Čaká seriál koniec po dvanástej sezóne?

10.05.2018 07:00
debata (6)
Neuveriteľné sa stane skutočnosťou. Sheldon sa... Foto: CBS
teória veľkého tresku, sheldon, amy, Neuveriteľné sa stane skutočnosťou. Sheldon sa ožení s Amy.

Divákov čaká najväčší zvrat v celej histórii seriálu, prekoná aj čakanie, keď sa dlho polemizovalo, kedy sa Penny a Leonard dajú dokopy. Čo je viac? Predsa svadba najväčšieho podivína v seriálovej histórii. Sheldon Cooper sa ide ženiť! Jeho vyvolenou je Amy, ktorú prekvapujúco požiadal o ruku na prelome desiatej a jedenástej série. A teraz konečne predstúpia pred oltár, aby si povedali svoje áno.

Posledná epizóda jedenásteho roku vysielania bude samozrejme vrcholom celej sezóny a preto svadobná epizóda nebude ničím normálna, najmä, keď vo vzduchu visí otázka, či takto presne o rok sa nebudú diváci definitívne lúčiť s celým seriálom. Televízia CBS po skončení desiatej série si opäť sadla za jeden stôl s celým hereckým obsadením, aby si s nimi dohodla nové kontrakty.

Pointou nových zmlúv boli samozrejme ešte štedrejšie honoráre a z hlavných hviezd seriálu sa stali najlepšie zarábajúci seriáloví herci. Podarila sa uzavrieť dvojročná dohoda a televízia oznámila vznik práve končiacej jedenástej a dvanástej série, ktorá odštartuje – tradične – na jeseň.

Sheldon a Amy sa v závere jedenástej série... Foto: CBS
teória veľkého tresku, sheldon, amy, Sheldon a Amy sa v závere jedenástej série konečne vezmú.

Hneď sa objavili polemiky o tom, či tentokrát to naozaj bude posledné predĺženie seriálu. Mnohí volajú po konci, iní sa nevedia nabažiť nesúrodej partičky a koniec si nepripúšťajú. Tentokrát to naozaj vyzerá tak, že ďalšia dohoda sa už konať nebude a dvanásta séria by mohla byť poslednou. Herci po rokoch v jednej úlohe hľadajú únik od náročného nakrúcania, ktoré sa skončilo už pred nejakým časom a momentálne majú herci voľno. Tvorcovia však usilovne pracujú na ďalších epizódach, no pomalšie ako zvyčajne.

Prebiehajú rokovania o tom, či nadchádzajúca sezóna bude posledná a nateraz záväzné rozhodnutie ešte nepadlo, pričom tvorcovia by ho radi počuli. Jeden producentov – Steve Holland – sa rozhovoril na túto tému. Podľa jeho slov majú scenáristi vymyslený plán, ak dvanásta séria bude posledná. Majú konkrétne nápady, čo musia urobiť s jednotlivými postavami, aby príbeh každého jedného z nich dostal dostatočnú bodku. K tomu však potrebujú jasný signál od televízie, že Teória veľkého tresku smeruje k záveru.

Tvorcovia konečne dopriali Amy lichotivejší... Foto: CBS
teória veľkého tresku, penny, amy, bernadette, Tvorcovia konečne dopriali Amy lichotivejší vzhľad.

Televízia sa ocitla v ťažkej situácii, keď má v rukách seriál, ktorý aj dlhých rokoch patrí medzi najsledovanejšie seriály nielen v USA, ale aj vo svete. Každú epizódu si pravidelne púšťa 13 miliónov Američanov a Teória necháva za sebou všetku konkurenciu. Na druhej strane je silná únava materiálu, hercov a obrovské náklady, ktoré sú spojené s výrobou sitkomu. Bude prirodzené, že zrejme sa bude tlačiť na vznik ďalších sezón. Lenže po dvanástej sérii vyrpšia hercom zmluvy a ich ochota pokračovať je takmer nulová.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #oseriáloch