Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zlomí teplejšie počasie Oteckom väz?

S príchodom teplejších dní sa prirodzene preskupujú divácke preferencie. Počas dlhých zimných dní televízie ťažili z pozornosti maximum. Teraz sa karta obracia. Každý divák bude čoraz vzácnejší.

17.04.2018 07:00
Oteckovia, Foto:
Markíza môže byť s Oteckami spokojná. Sú kráľmi obrazoviek.
debata

Ako sú na tom Oteckovia, ktorých vysielací čas, najmä počas zimy, bol atraktívny. Avšak s dlhšími a teplejšími dňami sa diváci z podvečerného času začnú vytrácať a uprednostia pobyt vonku ako pred televízorom. To zrejme nebude prípad Oteckov. Hoci zažívajú výkyvy v ratingoch, trhové podiely jednotlivých epizód počas posledných dní nespadli pod 40% hranicu a pozícia Oteckov sa len upevňuje.

Koniec marca a najmä začiatok apríla je pre Oteckov v znamení lámania nových rekordov. Prekonávajú svoje vlastné rekordy a každý týždeň prichádza informácia, že doterajšie rekordy už neplatia. Inak to nie je ani teraz. Nový rekord zaznamenala epizóda vysielaná 10. apríla. Tá dosiahla nadpriemerný rating 11.2% a extrémny trhový podiel až 44.2%. Pokoria do konca série aj magickú 50?

Celkovo si túto epizódu pozrelo 544-tisíc Slovákov. Oteckovia opantali najmä mladé ženy vo veku 15 – 24 rokov. Spomínaná epizóda v tejto kategórii dosiahla 69.8% trhový podiel. Seriál prináša Markíze priam rozprávkové čísla.

Opakuje sa tak situácia, keď štartovalo v tomto slote Búrlivé víno, ktoré sa neskôr presúvalo do hlavného vysielacieho času, aby diváci neprichádzali o nové epizódy, lebo ich počas teplejších mesiacov v roku nestíhali sledovať. Vyzerá to tak, že Oteckovia – zatiaľ – zostávajú v podvečernom slote. Podľa portálu mediaboom.sk dokonca Markíza rozširuje počet epizód prvej série. Pôvodné plány hovorili o 80-tich epizódach. To by však seriál postupne končil v najbližších dňoch, nakrúcanie však pokračuje bez prestávky. Televízia tak musí vysielanie predĺžiť čo najbližšie k letu.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Tůma #Vladimír Kobielsky #Braňo Deák #TV Markíza #oseriáloch #Oteckovia #Marek Fašiang