Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký omyl štábu Hry o tróny. Presiakli detaily o prísne utajovanej bitke

Televízia HBO pred nakrúcaním záverečnej série Hry o tróny vydala prísne pravidlá správania sa pre zúčastnených hercov, ale aj pre štáb.

22.04.2018 07:00
Hra o trony Foto:
Nakrúcanie ôsmej série je za polovicou, HBO sa nedarí eliminovať únik informácií z miest produkcie.
debata (3)

Herci majú zakázané zverejňovať akékoľvek fotky z nakrúcania a fotiť sa s fanúšikmi v kostýmoch, aby zvedaví diváci neodhalili nič z chystaného deja. Fanúšikovia však ukoristili niekoľko záberov hercov pohybujúcich sa po európskych mestách, kde sa nakrúca. Neodmietajú ani fotenie, avšak len v civile. To isté platí aj pre štáb. Nie každý je však opatrný a teraz presiakla informácia, ktorá HBO rozhodne nepotešila.

Ovplyvniť stalkujúcich fanúšikov, ktorí obliehajú miesta nakrúcania a pravidelne sa im podarí aj niečo natočiť alebo odfotiť, sa nedá korigovať. Len vďaka ich vytrvalosti, svet dostáva častokrát rozmazané a málokedy niečo hovoriace info, každý je však vďačný za akúkoľvek informáciu o ôsmej sérii, na ktorú je uvalené embargo.

Pred pár týždňami však člen štáb, zrejme omylom, zverejnil status, v ktorom odhalil prísne stražené tajomstvo. Samozrejme ho rýchlo zmazal, lenže fanúšikom sa ho podarilo zachovať. Z neho je jasné, že mamutia produkcia prekoná samú seba a epický záver prinesie bitku, ktorá sa v televíznom prostredí ešte neodohrala. Prekoná všetko, čo doteraz diváci videli.

Z ďakovného statusu je jasné, že obrovská bitka sa nakrúcala – neuveriteľných – 55 nocí, štáb musel zápasiť so snehom, mrazom, blatom, nepriazni počasia a nie práve priaznivým podmienkam na nakrúcanie mimoriadne náročnej produkcie.

Tento prešľap zachránil iba fakt, že sa nevie, o akú bitku sa jedná. Či bude súčasťou súboja o Zimohrad alebo dokonca či to bola rozhodujúca bitka s Nočným kráľom a jeho armádou mŕtvych a zvyškom Západozeme. Každopádne, svet televízie sa po ôsmej sérii zmení. Nič podobné sa ešte nikdy nerealizovalo v takom merítku a diváci sa majú načo tešiť.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch