Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká Prima spustila krimi stanicu, na Slovensku nie je pre všetkých

Televízia Prima v pondelok spustila svoj ôsmy televízny kanál nazvaný Prima Krimi. Program je zameraný prevažne na zahraničné seriály s detektívnou tematikou, časť obsahu prevezme zo stanice Prima Love. Prvý večer diváci videli premiéru filmu Dievča vo vlaku.

04.04.2018 07:00
TV Prima prima plus, televízia, telka, televízor, Foto: ,
Prima v Čechách expanduje, na Slovensku to v pláne nemá.
debata (1)

„Od Prima Krimi si sľubujeme väčšiu tematickú rozmanitosť našich kanálov a predovšetkým nárast podielu diváckej sledovanosti skupiny Prima, pretože cielime na širokú divácku skupinu,“ uviedol generálny riaditeľ FTV Prima Marek Singer.

Na programe novej stanice sú napríklad seriály Odpadlík, Vraždy v Midsomeri, Myšlienky vraha, Polícia New York, Kosti alebo novinka American Crime Story: Versace. Kanál Prima Love sa vráti predovšetkým k oddychovej tvorbe pre ženy, zameria sa na romantické seriály, filmy a telenovely.

Vysielanie v Čechách zaistí tretí digitálny multiplex Czech Digital Group, satelitní prevádzkovatelia, kábloví operátori vrátane UPC a internetovej televízie O2 TV alebo T-Mobile TV. Ako to je s novou televíziou na Slovensku? Primu Krimi si majú možnosť naladiť aj diváci na západnom a severnom Slovensku, televízia je dostupná cez DVB-T v treťom multiplexe. Dostupná je pre zákazníkov Skylinku, hoci neoficiálne. Ostatní slovenskí poskytovatelia televíziu nezaradili, zrejme pre dlhodobú snahu Primy stiahnuť sa úplne z územia Slovenska.

Prima prevádzkuje v Česku kanály Prima, Max, Love, Cool, Zoom a pre zákazníkov Skylinku vysiela kanál s posunutým programom Prima +1 a kanál Prima Plus pre územie Slovenska. Tam vysiela len počas večera aktuálnu pôvodnú tvorbu, počas dňa je televízia plná niekoľkoročných repríz. Ďalšiu expanziu na našom území neplánuje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Prima Krimi